Κιβωτός του Κόσμου: Παίρνει πίσω τις ενισχύσεις το υπουργείο Οικονομικών

Petite Perle 300×250

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου είναι σοκαριστικές και ανακοίνωσε ότι παίρνει πίσω τις οικονομικές ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ανακαλούνται οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη. Διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους δομές, λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν το κράτος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «πρόκειται για σοκαριστικές καταγγελίες που οι Αρχές πρέπει να τις διερευνήσουν άμεσα.

Πρόσφατα, σε πολλές από αυτές τις δομές, η ελληνική Πολιτεία, προσπάθησε να ενισχύσει τα παιδιά και το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε ενισχύσεις, τις οποίες χθες, με απόφαση δική μου, τις παίρνουμε πίσω». Οπως τόνισε, ο κ. Σταϊκούρας: «Προφανώς πρέπει να ενισχύσουμε τα παιδιά, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα». Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ενόσω αυτή βρίσκονταν στην υποδιευθύνση προστασίας ανήλικων στη ΓΑΔΑ. Για τη σοβαρή υπόθεση παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας με νόημα ότι «ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου».

Ο νεαρός που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», στις 7 σελίδες της κατάθεσής του, ξετυλίγει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του κακοποιητή του, όπως ισχυρίζεται, μέσα στη δομή. «Τον γνώρισα στην Γ΄ Γυμνασίου, όταν πήγαινα στο Κέντρο Ημέρας στον Κολωνό. Μου πρότεινε να φύγω από την Αθήνα, ότι θα με βοηθούσε να βρω δουλειά, να φτιάξω το μέλλον μου, αλλά και τη μητέρα μου, δίνοντάς της επίδομα όπως και στον αδερφό μου. Έτσι πείστηκα, έφυγα από την Αθήνα, πήγα σε δομή της Οργάνωσης στο Βόλο και στη συνέχεια στην Καλαμάτα».

Οι τρεις καταθέσεις που «καίνε» υψηλόβαθμο πρόσωπο
Οι καταγγελίες φαίνεται πως «αγγίζουν» όχι μόνο εργαζομένους, αλλά και ιδρυτικά μέλη της «Κιβωτού», πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλές καταγγελίες πως εντός των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Αθήνα, Πειραιά, Χίο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας τελούνταν αξιόποινες πράξεις «κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη, από οικείο, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση» και της «σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων, κατά συρροή, άπαξ και κατ' εξακολούθηση».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ