Οκτώ νεκροί στο νησί Ίσκια από τις λάσπες και τις πλημμύρες

«Πρόκειται για μια τραγωδία», δήλωσε ο αρχηγός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, αναφερόμενος στις πλημμύρες που άφησαν πίσω τους θύματα και τεράστιες καταστροφές, στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας.

Στις 5 τα ξημερώματα, οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, στο μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη. Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας αναφέρθηκε σε δώδεκα αγνοούμενους. Πριν από λίγη ώρα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να είναι αλλοδαπή από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Κακοκαιρία Ιταλία: Νεκροί Και Αγνοούμενοι Από Τις Πλημμύρες | Star.gr

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι τόνισε, δε, ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες». Μέχρι το βράδυ, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου διακόσιοι κάτοικοι, για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Η θάλασσα, στην περιοχή, παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, σε επαφή με την περιφέρεια της Καμπανίας και την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία: Πλημμύρισαν σπίτια, αγνοούνται πέντε  άνθρωποι - CNN.gr

ΠΗΓΗ protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ