Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί – Τραγούδι για τα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Petite Perle 300×250

Η συνταρακτική υπόθεση του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενός άτυχου 12χρονου κοριτσιού από έναν 53χρονο στον Κολωνό αποτέλεσε αφορμή για τη γέννηση ενός εξαιρετικά συγκινητικού τραγουδιού κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα ανήλικα θύματα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

«Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί» είναι λοιπόν ο πολύ ευρηματικός και συναισθηματικά φορτισμένος τίτλος του δημιουργήματος, που με ιδιαίτερα ποιητική διάθεση εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε στιχουργικά ο χαρισματικός νέος στιχουργός και ποιητής Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, σε μουσική σύνθεση του επίσης νέου και εξαιρετικά ταλαντούχου ερμηνευτή και συνθέτη Γιώργου Χουβαρδά.

Με αυτόν τον δυναμικό τρόπο, οι δύο δημιουργοί απευθύνονται με το τραγούδι τους στην άτυχη 12χρονη αλλά εμμέσως και σε όλα τα κακοποιημένα παιδιά, παροτρύνοντάς τα να σκαρφαλώσουν στο ύψος μιας ρωγμής των σκοταδιών όσων τους φέρονται βάναυσα, για να βρουν κάποιο φως και να ζητήσουν βοήθεια, δίνοντάς τους στο τέλος το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι θα σωθούν!

https://www.instagram.com/tv/Ck1YKDEPBQn/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Οι δύο πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες με αυτή τους τη δημιουργία, με την οποία συστήνονται στο κοινό, φιλοδοξούν μέσα από τον ρομαντισμό της Τέχνης τους να αφυπνίσουν και να εμπνεύσουν για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πιο ήρεμη και πολύ πιο προστατευτική για όλους και ιδίως για εκείνους που δηλώνουν «Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί».

Το σημαντικό αυτό project ηχογραφήθηκε και κινηματογραφήθηκε με την πολύ ιδιαίτερη αισθητική του Ιωάννη Κουλούση, στα πρώην studios της Finos Films και νυν AntArt Studios στο Μεταξουργείο. Την ενορχηστρωτική επιμέλεια ανέλαβε ο Βασίλης Γκορίτσας, ο οποίος κατέθεσε την ψυχή του στο πιάνο, ενώ ο Μάριος Ιβάν Παπούλιας με το βιολί του άφησε στο τραγούδι το πολύ ευαίσθητο αποτύπωμά του. Εξαιρετικά τιμητική, τέλος, ήταν η συμμετοχή του μουσικού Τεό Λαζάρου, του επί χρόνια συνεργάτη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος με το κοντραμπάσο του, τη μαεστρία και την ενθουσιώδη παρουσία του έδωσε τον πολύ σημαντικό παλμό του στο όλο εγχείρημα.

Πατήστε εδώ για το βίντεο

Το τραγούδι «Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί» κυκλοφορεί στο επίσημο κανάλι του Γιώργου Χουβαρδά στο YouTube και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Συντελεστές:

Στίχοι & Κείμενα | Κωνσταντίνος Τσακαλάκης
Μουσική | Γιώργος Χουβαρδάς

Ενορχήστρωση & Πιάνο | Βασίλης Γκορίτσας
Κιθάρα | Γιώργος Χουβαρδάς
Βιολί | Μάριος Ιβάν Παπούλιας
Κοντραμπάσο | Τεό Λαζάρου

Ηχογράφηση – Μίξη | Σωτήρης Ζηλιασκόπουλος (AntArt Studios)
Mastering | Νίκος Μέρμηγκας (AntArt Studios)

Σκηνοθεσία & Μοντάζ | Ιωάννης Κουλούσης
Βοηθός σκηνοθέτη | Κυριάκος Περσίδης

iraklionews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ