Πελέ: Γιατί δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκό σύλλογο – Δείτε το έγγραφο που έφερε την απαγόρευση

Petite Perle 300×250

Στην διάρκεια της καριέρας του ο Πελέ δέχτηκε προτάσεις από την Ρεάλ Μαδρίτης, τη Νάπολι, την Ίντερ και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες προκειμένου να αφήσει την Σάντος και να παίξει στην Γηραιά Ήπειρο.

Δεν το επιχείρησε ποτέ. Ο ίδιος στη βιογραφία του ανέφερε ότι ήταν επιλογή του, αν και είχε τρομερές προτάσεις, αλλά η αλήθεια είναι είχε ανακυρηχθεί «μη εξαγώγιμος εθνικός θησαυρός» από την κυβέρνηση της Βραζιλίας το 1961!

In 1961, 20-year-old Pele had scored over 230 goals in 210 matches. Top European clubs placed offers to sign him from Santos.

The Brazilian President, Jânio Quadros, passed a bill that prevented Pelé from being sold to any foreign club.

The bill named him as a national treasure pic.twitter.com/ib39ywfICE— Saddick Adams (@SaddickAdams) December 30, 2022

Έως τότε ο Πελέ είχε πετύχει 230 γκολ σε 210 παιχνίδια με την Σάντος και η κυβέρνηση της χώρας χρειάστηκε να τον ανακηρύξει εθνικό θησαυρό, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής στο εξωτερικό.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα βγήκε και το έγγραφο με το οποίο ο τότε πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζάνιο Κουάδρος, εξέφραζε τους προβληματισμούς του για το θέμα και ουσιαστικά έκλεισε οριστικά την πόρτα στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

«Ανησυχώ για την επαναλαμβανόμενη πρόσληψη Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών από συλλόγους του εξωτερικού. Τώρα θέλουν να πάρουν και τον Πελέ. Η εξαγωγή αθλητών δεν μας ενδιαφέρει. Περιμένω μέτρα» ανέφερε η επιστολή το περιεχόμενο της οποίας έγινε νόμος!

Πηγή: protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ