Θάνατος Πελέ: Ο θρύλος έφυγε, αλλά η μητέρα του είναι ακόμα εδώ

Petite Perle 300×250

Ο Πελέ, ο θρύλος των γηπέδων, έφυγε για πάντα αλλά η μητέρα του, Σελέστ, είναι ακόμη εδώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα έκλεισε πρόσφατα τα 100 και σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και είναι κλινήρης.

Ο ποδοσφαιριστής είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του, όπως αναφέρει η Marca, και η σορός του θα περάσει έξω από το σπίτι της στο Σάντος πριν από το «τελευταίο αντίο».

Το Νοέμβριο, ο Πελέ «γιόρτασε» τα γενέθλια της μητέρας του με τρεις φωτογραφίες στο Instagram και μερικά όμορφα λόγια.

«Σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Ντόνα Σελέστ. Από μικρή ηλικία, με έμαθε την αξία της αγάπης και της ειρήνης. Έχω πολλούς περισσότερους από 100 λόγους για να είμαι ευγνώμων που είμαι γιος της. Μοιράζομαι αυτές τις φωτογραφίες μαζί σας με μεγάλη συγκίνηση για να γιορτάσω αυτή την ημέρα. Σε ευχαριστώ για κάθε μέρα που πέρασα στο πλευρό σου μαμά» έγραψε ο Πελέ.

Η εφημερίδα O'Globo είχε ανακηρύξει πρόσφατα τη Σελέστ ως «Βραζιλιάνα μητέρα της χρονιάς».

Ο πατέρας του Πελέ δεν έβγαζε πολλά χρήματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, καθώς ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει μετά από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Έτσι, για πολύ καιρό, η Σελέστ πίεζε το γιο της να επιλέξει ένα άλλο, πιο σταθερό επάγγελμα.

«Η μητέρα μου δεν ήταν πολύ ευχαριστημένη με την εμμονή μου με το ποδόσφαιρο. Για εκείνη ήταν στην ίδια (σ.σ. επαγγελματική) κατηγορία με το ληστή τραπεζών» έγραψε κάποτε ο Πελέ, ο οποίος πέρασε τα παιδικά του χρόνια παίζοντας ξυπόλυτος ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά.

Με αυτοσχέδια μπάλα, όμως, φτιαγμένη από παλιά υφάσματα ή εφημερίδες.

«Οι Βραζιλιάνοι μαθαίνουν να κλωτσάνε μόλις σταθούν για πρώτη φορά στα πόδια τους. Μετά μαθαίνουν και να περπατάνε» είχε πει ο ίδιος.

Όταν ήταν 12 ετών, ο Πελέ έπαιξε για πρώτη φορά σε τουρνουά εφήβων.

Ήταν υποχρεωτικό να φορέσει παπούτσια αλλά δεν είχε. Ένας άνδρας που είχε τρία αγόρια στην ηλικία του Πελέ συμφώνησε να του δώσει ένα ζευγάρι εάν του επέτρεπαν να προπονήσει την ομάδα νέων.

Και κάπως έτσι, ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για το ταλέντο του στο γήπεδο έπαιξε για πρώτη φορά σε τουρνουά.

Στο στάδιο βρίσκονταν 5.000 θεατές, που πετούσαν κέρματα στο γήπεδο, με βάση μια παράδοση της χώρας.

Τα χρήματα αυτά μαζεύτηκαν και δόθηκαν στον Πελέ, που ήταν ο μικρότερος παίκτης της ομάδας του.

Η μητέρα του, όμως, καραδοκούσε και έτσι ο Πελέ μοιράστηκε τα χρήματα αυτά με όλους τους συμπαίκτες του, όπως είχε θυμηθεί ο ίδιος σε κάποια συνέντευξή του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ