ΒΟΑΚ: Τέλος στις "λίμνες" από τα νερά της βροχής στην εθνική οδό

Petite Perle 300×250

Νέο υλικό εγγυάται αντιολισθηρή και πορώδη άσφαλτο στην εθνική οδό

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.554.2_el.html#goog_76985769Με κανονικούς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγράμματος προχωρούν τα έργα ασφαλτόστρωσης στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης με κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Άγιο Νικόλαο.

Με ειδική σήμανση αποκλείστηκε από την κυκλοφορία οχημάτων η δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού καθώς και η ΛΕΑ από το ύψος του κόμβου Γιοφύρου μέχρι και τον κόμβο της Παπαναστάσιου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τη 10η Φεβρουαρίου.

Τα έργα ξεκίνησαν την 1η Φεβρουαρίου, με φρεζάρισμα της ασφάλτου, μέχρι τον κόμβο της Κνωσού, ενώ με νυχτερινή εργασία γίνονται τα έργα στον κόμβο Παπαναστασίου προκειμένου ο κόμβος να μείνει ανοιχτός σε ημερήσια βάση.

Σημειώνεται ότι με το νέο μετάλλευμα της σκωρίας η άσφαλτος της εθνικής οδού, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι πορώδης και αντιολισθητική με σημαντικά μεγάλη απορροφητικότητα.

«Πρόκειται για μία νέα πολύ βελτιωμένη εκδοχή σε σχέση με την παλαιότερη που γίνονταν λεία η επιφάνεια της ασφάλτου από την τριβή των οχημάτων. Αυτό πλέον δε θα συμβαίνει αφού η σκωρία, ένα μετάλλευμα αναγκαίο για την κατασκευή της αντιολισθηρής ασφάλτου, θα απορροφά μέρος του νερού της βροχής με την πορώδη ιδιοσυστασία της» εξηγεί στο cretalive αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς.

Ενδεχομένως λοιπόν με την ολοκλήρωση των έργων να αποφευχθεί το φαινόμενο όπου οι γέφυρες του ΒΟΑΚ μετατρέπονται σε "καταρράκτες" και το οδόστρωμα σε "λίμνες" μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως κάποιες φορές έχουμε δει στο παρελθόν να συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σκουλάς τονίζει ότι «το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και ζητά την κατανόηση και υπομονή των οδηγών μέχρι τότε» αν και «σε καμία περίπτωση δεν παρατηρείται το κυκλοφοριακό κομφούζιο που είχαμε κατά τις εργασίες του φθινοπώρου».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τα έργα βρίσκονται εντός του προϋπολογισμού ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, και εκτός από όσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στους κόμβους περιφερειακά του Ηρακλείου, περιλαμβάνονται επίσης εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης στα Λινοπεράματα, στο Μπαλί, τις Σίσες, το Φόδελε, το Παλαιόκαστρο κτλ.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ