Άμεση ήταν η βοήθεια στο παιδάκι που κόντεψε να πνιγεί με το φαγητό στο Δημοτικό Σχολείο Ελιάς

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στο Δημοτικό Σχολείο Ελιάς, όταν λίγο έλειψε να πνιγεί ένα παιδί με φαγητό!

H Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ιωάννα Μαράκη, η οποία ήταν και εκείνη που έσωσε το μικρό κορίτσι από βέβαιο πνιγμό, ανέφερε πως τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν. «Εκείνη την ημέρα το πρωί πηγαίνοντας στο σχολείο, όλα έδειχνα πως ξετυλίγεται μπροστά μας μια συνηθισμένη ημέρα. Ένα απρόοπτο συμβάν ήρθε γρήγορα να μας διαψεύσει».

Όπως τόνισε η κα. Μαράκη, κατά τη διάρκεια διαλείμματος ενημερώθηκε από συνάδελφο της, πως μια μικρή μαθήτρια πνιγόταν από ένα κομμάτι τοστ. «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη σκέψη» σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε πως με ψυχραιμία και σωστή τεχνική, κατάφεραν να προστατέψουν την ζωή της μαθήτριας!

Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ ωστόσο η περιπέτεια του μικρού κοριτσιού είχε ήδη λάβει τέλος. «Καλέσαμε ασθενοφόρο από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το που με ενημέρωσαν ότι πνίγεται το παιδί, η πρώτη κίνηση ήταν να ζητήσω από τη συνάδελφο μου να καλέσει το ασθενοφόρο γιατί κακά τα ψέματα δεν ξέραμε την έκβαση του περιστατικού» και πρόσθεσε πως:

«Όταν μας σήκωσαν το τηλέφωνο από το ΕΚΑΒ, το παιδί ήταν ήδη πολύ καλά».

Σύμφωνα με την κα. Μαράκη, από το εν λόγω περιστατικό αποδείχθηκε πως μέσα σε λίγα λεπτά η γνώση και η σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών μπορούν να συμβάλουν στην διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής. «Είναι κάτι για το οποίο, πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι. Στο σχολείο μας διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών».

Μάλιστα, η κα. Μαράκη ανέφερε πως μόλις πήρε το πτυχίο της, κάθε δύο χρόνια επικαιροποιεί τις γνώσεις της, στις πρώτες βοήθειες. «Αυτό γίνεται από μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στα σχολεία».

πηγή: www.creta24.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Κρήτη - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ