Ένοχος για τους βιασμούς με συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 έτη ο 54χρονος.

by Gogo Strataki

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνολική ποινή κάθειρξης 15,5 ετών επέβαλε την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 54χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων παραπέμφθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της πρώην νεαρής συντρόφου του.

Το δικαστήριο τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, ενώ στην έφεση δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι ο 54χρονος επιστρέφει στη φυλακή όπου ήταν ήδη έγκλειστος για 16 μήνες ως υπόδικος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η καταγγέλλουσα προσέφυγε στην Αστυνομία, ζητώντας ουσιαστικά προστασία, εκφράζοντας φόβους τόσο για τη δική της σωματική ακεραιότητα όσο και για στενά συγγενικά της πρόσωπα. Η κοπέλα φέρεται να κατήγγειλε ότι είχε καταστεί υποχείριο στα χέρια του μέχρι πρότινος συντρόφου της, ο οποίος την εξουσίαζε απόλυτα και στο πλαίσιο αυτό την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά, εξωθώντας την σε ερωτικές συνευρέσεις με τρίτα πρόσωπα, ενώ και ο ίδιος είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντί της.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, κ. Γιάννη Βέρρα, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό για την παθούσα να νιώσει προστατευμένη προκειμένου να μιλήσει απελευθερωμένα στο δικαστήριο.

Επιπρόσθετα ζητήθηκε η κεκλεισμένων των θυρών διεξαγωγή της δίκης επειδή στη δικαστική αίθουσα προβλήθηκε βιντεοληπτικό υλικό με «ευαίσθητο» περιεχόμενο, το οποίο οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να προβληθεί στο ακροατήριο και όχι στη διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Κατά την υπεράσπιση, τα όσα αποδίδονται στον 54χρονο είναι πλεκτάνη. Ο συνήγορος της παθούσας, κ. Γιάννης Βέρρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ετυμηγορία του δικαστηρίου που, όπως είπε, συνιστά δικαίωση για την εντολέα του. Όπως δήλωσε, η όλη διαδικασία ήταν εξαιρετικά επώδυνη για την ίδια καθώς «ξεγυμνώθηκε» προκειμένου να πει την αλήθεια της και να λυτρωθεί. Τώρα πια, υπογράμμισε, νιώθει ήρεμη, ανακουφισμένη και χαρούμενη».

Related Articles