Το 1ο Δημοτικό Γαζίου πρωταθλητής στην ανακύκλωση

Petite Perle 300×250

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, το Σχολείο μας , σήμερα, συμμετείχε με τους μαθητές/τριες της Δ' τάξης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου παιδείας με θέμα: " Τα Δημοτικά Σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση"

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών/τριών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων καί ανακύκλωσης. 

Η ενημέρωση έγινε από εκπροσώπους της ΕΣΔΑΚ και τον διακεκριμένο αθλητή πετοσφαίρισης, της Εθνικής μας ομάδας και του ΟΦΗ Γιώργο Τζουμάκα. 

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την σημασία και την αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και γενικότερα για την καλύτερη ποιότητα ζωής. Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τους διοργανωτές και για τον κο Τζουμάκα, οι γνώσεις των μαθητών/ τριών για το θέμα της ανακύκλωσης, αλλά και η συζήτηση με τις ερωτήσεις που τους έκαναν, προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα. Στην συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας τοποθετώντας ανακυκλώσιμα υλικά στον κίτρινο και στον μπλε κάδο. Τα παιδιά έμαθαν, αλλά και έτρεξαν, έπαιξαν και χάρηκαν το παιχνίδι.

Στο τέλος, οι διοργανωτές,  δώρισαν σε κάθε μαθητή/τρία από μια κονκάρδα με τον τίτλο του "πρωταθλητή της ανακύκλωσης" και στο σχολείο κάδους ανακύκλωσης, μπλε και κίτρινες τσάντες και αφίσες.

Η παραπάνω δράση είναι συνέχεια της συνεργασίας του σχολείου μας με τον Δήμο Μαλεβιζίου σε θέματα περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε όλους τους εκπροσώπους και διοργανωτές της παραπάνω δράσης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ