«Σύντομα ξεκινά το έργο στην Άνοδο» σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Τι ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους συνολικά για το έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Τη βεβαιότητα ότι σε 20 ημέρες το πολύ σε ένα μήνα θα έχει ξεκινήσει το έργο του κόμβου Τζωράκη το οποίο εκτός από τον κόμβο προβλέπει και την ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη που έχει γίνει για αυτό το συγκεκριμένο τμήμα (περίπου 80 μέτρα πάνω στον δρόμο- ΧΘ 1+560 ΕΩΣ 1+632 ) και γίνεται με ποσό από τα αντισταθμιστικά του ΑΔΜΗΕ( 900.000 ευρώ) εξέφρασε χθες Τετάρτη, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

Ο κ. Μποκέας στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του κτηρίου Πολιτισμού, στον παλιό συνεταιρισμό Γαζίου, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αφορμή η χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής ύψους 6.000.000 ευρώ που αναγράφηκε στο ΦΕΚ πριν λίγες ημέρες και αφορά στο πρώτο τμήμα. Συγκεκριμένα στην ανάπλαση και αναβάθμιση με βιοκλιματικά στοιχεία αλλά και ευφυείς
εφαρμογές, τμήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία είναι η βασική πύλη εισόδου του Δήμου, εντός σχεδίου πόλεως, μήκους 1560 μέτρων (από ΧΘ 0-00 ΩΣ ΧΘ 1+560), με αφετηρία την διασταύρωση με την οδό Α. Παπανδρέου στην Αμμουδάρα αμέσως μετά το όριο του Δήμου Μαλεβιζίου και πέρας πριν τον κόμβο Ελ Γκρέκο, στην συμβολή των οδών Θριάμβου και Ελ Γκρέκο.

Για το τμήμα της Ανόδου, είπε ότι σε σύντομο διάστημα, σε ένα μήνα, το έργο θα ξεκινήσει να δουλεύεται καθώς ακολουθεί τη διαδικασία που έγινε στην Αγία Πελαγία (λόγω της δωρεάς του ΑΔΜΗΕ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Φωνής του Μαλεβιζίου, ο κ. Μποκέας σημείωσε: « Ακόμα ο ανάδοχος δεν έχει βγει όμως αυτή η διαδικασία είναι πολύ πιο σύντομη, αντίστοιχη με αυτή της Αγίας Πελαγίας. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης από τον ΑΔΜΗΕ.

Θα καλέσουμε σε διαπραγμάτευση τις εταιρείες που θα κριθεί ότι μπορεί να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο έργο και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το πολύ 20 ημέρες ένα μήνα θα έχουμε ανάδοχο. Αυτό σημαίνει ότι έργο θα έχουμε το ίδιο χρονικό διάστημα».

Σύντομα σύμφωνα με τον ίδιο θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Κρήτης και η διαδικασία δημοπράτησης για το τμήμα από την συμβολή με την οδό Μακεδονίας έως τον Άγιο Νικόλαο,

συνολικού προϋπολογισμού 3.552.000€ μέσω του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης

για τις Περιφέρειες.

Επανέλαβε ότι «το έργο της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου είναι εμβληματικό έργο γιατί εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης. Με την εφαρμογή του σχεδίου πόλης, αναβαθμίζονται και οι συνθήκες οδικής ασφάλειας ενώ επίσης δίνεται η δυνατότητα της σύνδεσης των διαφόρων οικιστικών περιοχών κοντά στο Γάζι (Αγία Μαρίνα, Αμμουδάρα κτλ.). Επίσης πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον με υπογειοποίηση δικτύων και κάδων απορριμμάτων, σύγχρονες διαβάσεις με κυκλικούς κόμβους, ποδηλατόδρομος μήκους περίπου 4 χλμ. από την αρχή ως το τέλος της Ελευθερίου Βενιζέλου, σύγχρονες συνθήκες φωτισμού. Μιλάμε για μία κοσμογονική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η καθημερινότητα των πολιτών μας θα αλλάξει»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ