Η Θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου

Petite Perle 300×250

Η Θεατρική ομάδα Ιυττός προετοίμασε και παρουσιάζει το έργο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη Στα πλαίσια του προγράμματος Φεστιβάλ Ηράκλειο Καλοκαίρι 2023 και την στήριξη της @ΔΗ.Κ.Ε.Η στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στις 21:30.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

"Το έργο διαδραματίζεται την πανάρχαια εποχή όπου ο Δίας έχει μόλις αποκτήσει  την εξουσία του κόσμου από τον ηττημένο πατέρα του Κρόνο και τους Τιτάνες. Στον Προμηθεϊκό μύθο, ο Δίας θέλει να αφανίσει το ανθρώπινο είδος, ο Προμηθέας αντιτάσσεται ,κλέβοντας την φωτιά από τον Ήφαιστο και προσφέροντάς την στους ανθρώπους. Η φωτιά συνδέεται με το πέρασμα από την φύση στον πολιτισμό. Ο Προμηθέας έβγαλε τους ανθρώπους από την ζωώδη κατάσταση, και τους έδωσε την ανθρώπινη νόηση , τους ελευθέρωσε από τον φόβο και τους χάρισε τυφλές ελπίδες. Ο Δίας για να τον τιμωρήσει τον έδεσε σε έναν βράχο αιώνια. Η Θεογονία του Αισχύλου είναι η πικρή ιστορία της εξουσίας. Ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι ένα έργο που δεν μπορεί παρά να προέρχεται από ένα μυαλό που κάποια στιγμή αντίκρισε το χάος. Ένα χάος πνευματικό, πολιτικό, θρησκευτικό. Ο μύθος της γέννησης στον Αισχύλο είναι η ιστορία της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συμμετέχει ολόκληρος ο κόσμος: θεοί ,στοιχειακές δυνάμεις και άνθρωποι .

Παίζουν Αντώνης Ντουράκης (Προμηθέας) Φαίδωνας Αναστασάκης (Κράτος) Γιώργος Χαλκιαδάκης (Βία, Ερμής) Πετρής Φαρσαράκης (Ήφαιστος) Γιάννης Καββαλάκης (Ωκεανός) Δάφνη Di Gregorio (Ιώ)

Χορός : Εβελίνα Τσιάρα Αλεξάνδρα Πεπονάκη Μαρία Τσικριτσάκη

Μουσική: Κωνσταντίνος Πολοπετράκης Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Άννα Παπαδάκη Σκηνικά κουστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Επιμέλεια μάσκας: Εύα Σπιθούρη

Φωτογραφία: Μάνος Πολιτάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Χριστοδούλου .

Ευχαριστούμε την Κατερίνα Βασιλειάδη για την πολύτιμη βοήθεια

. •Τιμή εισιτηρίου 15€

•Προπώληση στο ταμείο του Κηποθεάτρου 12€

•Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ 10€.

Πληροφορίες 6984174319.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ