Χανιά: Σε σπίτια τρώγλες φέρεται να ζούσαν οι 30 γυναίκες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα

Petite Perle 300×250

Νεότερες πληροφορίες για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, που κατηγορείται για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών στα Χανιά και εκμετάλλευση 30 γυναικών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας 

Oι νεαρές γυναίκες, κάποιες από αυτές εγκυμονούσε, άρχισαν να βγαίνουν από σπίτια-τρώγλες, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης να τις εντοπίζουν.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκες από τη Μολδαβία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν στις χώρες τους, χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα από το κύκλωμα του μεγαλογιατρού ως δότριες ωαρίων και στη συνέχεια ως παρένθετες μητέρες.

Στο χρονικό διάστημα που κράτησε η έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το κύκλωμα φέρεται να είχε αλιεύσει και χρησιμοποιήσει περισσότερες από 100 γυναίκες.

«Πρωτόγνωρη υπόθεση» λέει ο δικηγόρος του εγκεφάλου 

Προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή πήραν οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών στα Χανιά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον εισαγγελέα Χανίων και ακολούθησε πολύωρη απολογία. 

Μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως επικεφαλής της σπείρας δήλωσε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1: «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία, ο τρόπος που δρούσε η σπείρα, έχοντας ως «βιτρίνα» κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, ήταν να βρίσκει γυναίκες από τη Βουλγαρία και τη Γεωργία που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική θέση και τις έπειθαν να πουλήσουν τα ωάριά τους ή να ενεργήσουν ως παρένθετες μητέρες έναντι ανταμοιβής. 

πηγή: www.cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ