Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΜ Τάσου Λιαδάκη στον Φίλιππο Σαββάκη

Petite Perle 300×250

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης απάντησε στην επιστολή του Φίλιππου Σαββάκη για την σύνδεση της πηγής του Αλμυρού  στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜ .

Η επιστολή αναλυτικά:

Κύριε Σαββάκη,

Δεν δικαιολογείται η άγνοιά σας. Ειδικά όταν μέχρι και σήμερα αποτελείτε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ. Η σύνδεση της πηγής του Αλμυρού με τα δίκτυά μας είναι γεγονός. Και έγινε χθες.

Γιατί χθες; 

Γιατί μόλις το Μάρτιο του 2023 καταφέραμε μετά από αγώνες, μάχες και επίπονη προσπάθεια να πάρουμε την αναγκαία ΑΔΕΙΑ ΛΗΨΗΣ (χρήσης) του νερού από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Και γιατί το Μάρτιο; 

Γιατί μόλις τον Αύγουστο του 2022, με πολλαπλούς αγώνες, καταφέραμε να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ). Μεσολάβησαν τρία ταξίδια του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα στην Αθήνα και αλλεπάλληλες επαφές του με το αρμόδιο Υπουργείο.

Μεσολάβησε και η αναγκαία αδειοδότηση από το Δασαρχείο. Και βέβαια μεσολάβησε αγώνας να αλλάξει ο Ν.4014/2011, να τροποποιηθεί με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 3833/09.09.2020 για να έχει τη δυνατότητα η μονάδα να λάβει την αναγκαία άδεια λειτουργίας. Και μιλάτε για άδεια; Έτσι κερδίζονται οι αγώνες.

Στην πράξη. Έτσι γράφεται ιστορία. Κι η ιστορία καταγράφει τα έργα και τις ημέρες όλων μας. Η ιστορία που γράφτηκε χθες, σας επιστρέφει τη λάσπη που πετάτε στον ανεμιστήρα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου

Αναστάσιος Λιαδάκης

Σημ. Πριν εκτεθείτε περαιτέρω, ενημερωθείτε από:

  • Την υπ'αρ. 595/22-03-2023 απόφαση της Διεύθυνσης Υδάτων με ΑΔΑ: ΨΣΚΦΟΡ1Θ-3ΚΝ, με την οποία χορηγείται η άδεια χρήσης για την υδρομάστευση της πηγής του Αλμυρού.
  • Την ΑΠΌ 13/07/2022 Γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ).
  • Το ΦΕΚ Β' 3833/09.09.2020 (βλ. Άρθρο 4 Ειδικές Διατάξεις)

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ