Φίλιππος Σαββάκης: Γιατί αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τι αναφέρει με επιστολή του

Petite Perle 300×250

Επιστολή προς τη Φωνή του Μαλεβιζίου απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος, Φίλιππος Σαββάκης , με αφορμή τα όσα έγιναν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα του Σάρχου, και την αποχώρησή του, από τη συνεδρίαση:

"Αγαπητή "Φωνή του Μαλεβιζίου",

Απαντώντας στην αναφορά σας ότι "η αποχώρηση μου από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έμεινε ασχολίαστη", σχετικά με το θέμα τοποθέτησης της προτομής Νικήτα Στρατάκη στον Σάρχο, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Κατ' αρχήν, θα συμφωνείτε νομίζω πως κάθε αναφορά μας στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, πρέπει να γίνεται με ενωτική και όχι με διχαστική διάθεση.

Δυστυχώς, η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης προτομής, όπως εξελίχθηκε δεν ήταν καθόλου θετική, δεδομένου ότι ανέδειξε υπαρκτές διαφορές απόψεων στον Σάρχο, αντί να εμφανιστούμε όλοι ομονοούντες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Την ευθύνη για την αρνητική εικόνα της συζήτησης, την φέρουν αποκλειστικά ο Δήμαρχος κ. Μποκέας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλέργης, που δεν φρόντισαν εγκαίρως να συνεννοηθούν ως όφειλαν με τους έχοντες την ευθύνη για την φιλοτέχνηση και τοποθέτηση της προτομής. Με την έλλειψη σχετικής προετοιμασίας αλλά και με την έλλειψη σοβαρότητας που επέδειξαν, αδίκησαν έναν σημαντικό ήρωα της Αντίστασης και εμφάνισαν το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να λειτουργεί συσπειρωτικά για την τοπική κοινωνία του Σάρχου, να ενισχύει μια αντιδικία που έπρεπε να είχε εξ αρχής αποφευχθεί.

Με βάση τα ανωτέρω, είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε τους λόγους της αποχώρησης μου από την σχετική συνεδρίαση…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΦΊΛΙΠΠΟΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου"

Απόψεις - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ