Είκοσι χρόνια διατηρεί μια γυναίκα τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο

Petite Perle 300×250

Μία γυναίκα από την Ινδία κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, με μία ανεπανάληπτη κόμη που ταιριάζει σε θεότητα.

Η Σμίτα Σριβαστάβα κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο μακραίνοντας τα μαλλιά της κοντά στα δυόμισι μέτρα.

 

Η Σμίτα δήλωσε στην οργάνωση πως τα πανέμορφα μαλλιά της μητέρας της την έκαναν να αρχίσει να μακραίνει και τα δικά της, από τότε που ήταν 14 χρονών, ενώ εμπνεύστηκε και από διάσημες Ινδές ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980.

«Στην ινδική μυθολογία, οι θεές έχουν πολύ μακριά μαλλιά. Παραδοσιακά, το να κόβουν τα μαλλιά τους οι γυναίκες φέρνει κακοτυχία, για αυτό και τα αφήνουν να μακραίνουν», εξηγεί η γυναίκα.

Η ρουτίνα περιποίησης της Σμίτα περιλαμβάνει λούσιμο, στέγνωμα και styling δύο φορές την εβδομάδα, μία διαδικασία που γίνεται επίπονη και κρατάει συνήθως τρεις ώρες, λόγω του όγκου των μαλλιών.

«Απλώνω τα μαλλιά μου σε ένα σεντόνι για να τα ξεμπλέξω» περιγράφει, λέγοντας πως αφού στεγνώσουν πρέπει να χτενίσει σχολαστικά για πολλή ώρα, προτού τα πιάσει σε έναν κότσο για να προστατεύονται.

Καθημερινές δυσκολίες
Μετά από κάθε περιποίηση, μαζεύει και συλλέγει κάθε τρίχα που πέφτει από το κεφάλι της: «Δεν έχω πετάξει ποτέ τα μαλλιά μου εδώ και 20 χρόνια». Ξεκίνησε αυτή τη συνήθεια σε μία περίοδο όταν έπασχε από σοβαρή τριχόπτωση.

Η γυναίκα αποκαλύπτει πως η μόνη φορά που είχε κουρευτεί, ήταν όταν αρρώστησε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και αναγκάστηκε να κόψει περίπου μισό μέτρο από τα μαλλιά της.

Όταν η Σμίτα κυκλοφορεί στο δρόμο, η «χαίτη» της τραβάει πάντα τα βλέμματα: «Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γίνεται να έχει κάποιος τόσο μακριά μαλλιά. με πλησιάζουν και τα αγγίζουν, βγάζουν φωτογραφίες και σέλφι, και με ρωτάνε τι σαμπουάν χρησιμοποιώ».

Η 46χρονη δηλώνει πανευτυχής για την κατάκτηση του ρεκόρ, που ήταν το όνειρό της: «Ο θεός απάντησε στις προσευχές μου. Θα συνεχίσω να φροντίζω τα μαλλιά μου για όσο μπορώ, και δεν θα τα κόψω, γιατί η ζωή μου κυλάει μέσα σε αυτά».

 

πηγή: www.reader.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ