Νέο βιβλίο από τον Χαράλαμπο του Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

«Κατσοπρινιές κι αροδαμούς ολόκληρη η ζωή μου, κι οι τσαφουνιές τως φαίνουνται ακόμη στο κορμί μου» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Κρουσανιώτη Χαράλαμπου Καλομοίρη. Όπως μαρτυρά ο τίτλος του πρόκειται για ένα ακόμη βιβλίο με μαντινάδες και ρίμες που συνηθίζει να γράφει ο γνωστός μαντιναδολόγος και λαογράφος Χαράλαμπος Καλομοίρης.
Μαζί με το τελευταίο του βιβλίο συμπληρώνει μια συλλογή πέντε συνολικά βιβλίων, όπου πέρα από τις μαντινάδες καταγράφει και πολλά τοπικά έθιμα. Στο παρόν βιβλίο γράφει για την κρητική ντοπιολαλιά του τόπου του αλλά και κάθε κρητικού ανθρώπου.

Ο ίδιος κατέχει καλά τα γνήσια ντοπιολαλήματα της παράδοσης μας. Το νόημα αυτού του βιβλίου, όπως ο ίδιος λέει, είναι η πίστη του στο Θεό και η αγάπη για όλον τον κόσμο. Εκφράζει την αγωνία του να μην χαθεί η παράδοση μας στο πέρασμα του χρόνου και δοξάζει το Θεό για την δύναμη που του δίνει να μπορεί να γράφει μερικά από τα βιώματα του. Πέραν από την παράδοση, γράφει για τον πόνο, την αγάπη, την ανθρωπιά! Ο ίδιος και η οικογένεια του έχει πονέσει πολύ για το θάνατο της κόρης του Ελένης, που έχασε πριν μερικά χρόνια.
«Ο Χαράλαμπος από τον Κρουσώνα», όπως τον ξέρει ο κόσμος, έχει μια ασκητική φυσιογνωμία που συνεχίζει να διατηρεί μετά το θάνατο του παιδιού του. Αν και δηλώνει αγράμματος όπως λέει, μεταδίδει με ιδιαίτερο χρώμα τις ομορφιές της Κρήτης με έμπνευση από την φύση!
Χορηγός για την έκδοση του βιβλίου είναι ο γαμπρός του και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Κρουσώνα Δευκαλίωνας Στειακάκης .
Το βιβλίο εκδόθηκε από την εταιρεία ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ του κ. Κώστα Καζανάκη.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ