Μαλεβίζι: Ξεκίνησε η μεταφορά μετασχηματιστών στο εργοστάσιο της Δαμάστας – Φωτογραφίες από τη διαδικασία

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε  το πρωί της Δευτέρας η μεταφορά  των μετασχηματιστών από τα Λινοπεραμάτα προς τη Δαμάστα, στον σταθμό μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας για το έργο της Μεγάλης Ηλεκτρικής Διασύνδεσης.

Η μεταφορά γίνεται με ρυθμούς … χελώνας, σχεδόν βήμα -βήμα, σαν γύρισμα ταινίας με αργούς ρυθμούς. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες της Φωνής του Μαλεβιζίου που βρίσκεται στο σημείο όλα είναι υπολογισμένα και οι κινήσεις καταγεγραμμένες, ενώ εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος λειτουργίας των εργαζομένων που συνοδεύουν την μεταφορά.

Το ύψος του μετασχηματιστή είναι επτά μέτρα και σε κάποια σημεία καθώς είναι φορτωμένος στο ειδικό όχημα τείνει να "ακουμπήσει" τα σύρματα της ΔΕΗ. Σε αυτά τα σημεία οι εργαζόμενοι σηκώνουν με διχάλες τα σύρματα ώστε να περάσει με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου η μεταφορά των μετασχηματιστών γίνεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Οι οδηγοί που θα κινούνται στην παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, από τον κόμβο Γαζίου μέχρι και τη Δαμάστα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες όσων θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να γνωρίζουν πως η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, κατά διαστήματα, με πολύ αργή ταχύτητα.

Καθημερινά θα υπάρχει ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί τις ώρες που θα γίνεται η μετακίνηση των μετασχηματιστών προς τη Δαμάστα.

 

Για όσα προηγήθηκαν και την άφιξη των μετασχηματιστών δείτε στο ρεπορτάζ της Φωνής του Μαλεβιζίου:

Στην τελική ευθεία για τη μεταφορά του πρώτου μετασχηματιστή στη Δαμάστα- Έφτασε στα Λινοπεράματα – Άνοιξαν δίοδο στην Εθνική ( φωτογραφίες + βίντεο)

Δείτε και το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Φωνής του Μαλεβιζίου με το οποίο αποκαλύφθηκε η μεταφορά των μετασχηματιστών στις 5 Απριλίου:

Αποκλειστικό :Δαμάστα -Η ώρα των μετασχηματιστών έφτασε! Κινηματογραφική θα είναι η μεταφορά τους στον Σταθμό Μετατροπής

 

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ