Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου: Βαρύ το κλίμα στη σκιά του ελέγχου για τις μεταδημοτεύσεις

Τι είπε ο δήμαρχος για τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – Χαμηλούς τόνους κράτησε η αντιπολίτευση

Petite Perle 300×250

Αμήχανο και βαρύ ήταν το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου, στη συνεδρίαση της Παρασκευής τόσο στους διαδρόμους πριν την έναρξη όσο και μέσα στο σώμα.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Όλοι περίμεναν, κυρίως η αντιπολίτευση, να δουν ποια θα είναι η στάση του δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, στο θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα στον Δήμο, με την παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που ζητά να γίνει εκκίνηση πειθαρχικής δίωξης σε αντιδήμαρχο, και η ανάκληση 367 μεταδημοτεύσεων, μεταξύ άλλων.
Και μπορεί η επίσημη ενημέρωση της ανεξάρτητη αρχής να μην κατονόμαζε τον Δήμο, αλλά στην περιοχή η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία και έγινε το κύριο θέμα συζήτησης.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, επέλεξε να μιλήσει για αυτό το σοβαρό θέμα που θα έχει συνέχεια καθώς θα ξεκινήσει πειθαρχική και ποινική διερεύνηση εκ του νόμου, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κατ΄επέκταση στους δημότες όπως είπε στην έναρξη της τοποθέτησής του , για να σβήσει σκιές, παραφιλολογία και κακόβουλες αναρτήσεις.
« Ποτέ δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Όλα στο φως» είπε μεταξύ άλλων στο σώμα, αναφερόμενος σε ορισμένα από τα στοιχεία που ήδη έχουν κοινοποιηθεί, δεσμευόμενος από το απόρρητο της έκθεσης.
Γνωστοποίησε ότι πριν λίγες ημέρες έφτασε στον Δήμο η έκθεση ελέγχου της ΕΑΔ με συμπεράσματα, προτάσεις και συστάσεις όπου σύμφωνα πάντα με τον ίδιο καταγράφονται ελλείψεις σε σχέση με τις τυπικές προϋποθέσεις των μεταδημοτεύσεων.
« Οι ελλείψεις αφορούν σε τυπικές και όχι ουσιαστικές προϋποθέσεις μιας μεταδημότευσης. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις συντρέχουν και ουσιαστικές προϋποθέσεις».
Είπε επίσης ότι ακόμα δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική ή πειθαρχική δίωξη, αυτό είναι κάτι που αν προκύψει θα προκύψει στη συνέχεια.
Συμπλήρωσε ότι ο δήμος θα συμμορφωθεί με
όσα συστήνει η Ελληνική αρχή Διαφάνειας και ότι ο δήμος θα συνεργαστεί με όλες τις αρχές.
«Δεσμεύομαι ότι ο δήμος θα συμμορφωθεί και θα ενισχυθεί με το ισχυρότερο σύστημα διαφάνειας που θα έχει δει δήμος στη χώρα» είπε ο κ. Μποκέας. Δεσμεύτηκε επίσης και ότι με την ολοκλήρωση κάθε διαδικασίας θα ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το πολιτικό του μήνυμα το κράτησε για το τέλος λέγοντας ότι όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με τις εκλογές κυνηγούν φαντάσματα, καθώς δεν προκύπτει καμία αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.
«Χαίρομαι που ο δήμαρχος βρήκε το θάρρος και μίλησε για αυτά που έχουν συμβεί, αν έχουν συμβεί » ήταν η απάντηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Πιτσικάκη, λέγοντάς του ότι η παράταξή του, δεν κυνηγάει φαντάσματα.
«Κύριε δήμαρχε δεν είμαστε εμείς που κυνηγάμε φαντάσματα.
Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος σας ψήφισε αλλά το άλλο μισό ψήφισε εμάς. Εγώ εύχομαι όλο αυτό που ακούγεται να μην είναι αλήθεια γιατί θα υπάρξουν και ποινικές διώξεις και όχι από εμάς.
Εμείς θέλουμε όλα να είναι στο φως και χαίρομαι που πήρες το θάρρος και το είπες».

 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα και εδώ του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Πιστικάκη.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ