Δολοφονία Κουνάλη: Συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, στα Δικαστήρια, ο 39χρονος

Petite Perle 300×250

Θα απολογηθεί σήμερα, λόγω συμπλήρωσης του πενθημέρου από τη σύλληψή του – Ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος στην υπόθεση

Κανονικά θα απολογηθεί σήμερα ο 39χρονος αλουμινοκατασκευαστής για την υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Κουνάλη. Αν και θα ήταν ιδανικό για την υπεράσπιση να δοθεί νέα προθεσμία, τελικά δικονομικά δεν επιτρέπεται καθώς συμπληρώνεται το πενθήμερο από τη σύλληψή του, κι ως εκ τούτου θα απολογηθεί κανονικά σήμερα.

Ο 39χρονος μετήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου σήμερα, από την πλαϊνή είσοδο, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς με κουκούλες. Το "παρών" δίνουν συγγενείς και των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι υψίστης σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης. Από τον 39χρονο, όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεν έχει ληφθεί ακόμη γενετικό υλικό προκειμένου να συγκριθεί με το DNA (δέρμα). «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος. Ούτε καν έχω πάει στην αγροικία» εξακολουθεί να ισχυρίζεται από την πλευρά του ο φερόμενος ως δράστης. Πάντως η λήψη δείγματος DNA στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης μπορεί να γίνει μόνο με διάταξη της Ανακρίτριας, ωστόσο από την πλευρά της υπεράσπισης, ιδιωτικά, ζητήθηκε η συνδρομή – με την έννοια της πραγματογνωμοσύνης – του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου και ελήφθη δείγμα από τον 39χρονο ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια.

Όπως  είναι γνωστό σε βάρος του 39χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς ταυτοποιήθηκε στην πόρτα του θύματος αποτύπωμά του, το οποίο τόσα χρόνια παρέμενε «ορφανό».

Ο ισχυρισμός που προβάλλεται είναι ότι ο πατέρας του ως αλουμινοκατασκευαστής είχε συνεργασία με την οικογένεια Κουνάλη και στο πλαίσιο αυτό είχε τοποθετήσει μία πόρτα στην αγροικία του θύματος, στην κατασκευή της οποίας είχε βοηθήσει ο γιος του. Μάλιστα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στην τοποθέτηση της πόρτας είχε βοηθήσει και συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Το επίμαχο αποτύπωμα είχε εντοπιστεί σε κάθετο πλαίσιο πόρτας, με φορά δακτύλου από έξω προς τα μέσα.

Cretalive.gr

ΔΑΦΕΡΜΟΣ 450×450
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ