Θα αποκαλύψουν τα καρτέλ γάλακτος – Φιάσκο η συνάντηση κτηνοτρόφων τυροκόμων

Οι τυροκόμοι και οι εκπρόσωποι στους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος απαξίωσαν τους κτηνοτρόφους - Μόλις τρεις έδωσαν το παρόν στην συνάντηση της ΕΑΣΗ

Petite Perle 300×250

Σε φιάσκο και σε αναφορές για καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά γάλακτος, εξελίχθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των κτηνοτρόφων του νεοσύστατου Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου «Συνεργασία Κτηνοτρόφων», με τους τυροκόμους και τους μεταποιητές γάλακτος για το νοικοκύρεμα της αγοράς.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν εξοργισμένοι για την απαξίωση που δέχτηκαν, κάνοντας λόγο για προσβολή του κτηνοτροφικού κλάδου, υποτίμηση και υποβάθμιση του ρόλου και της ύπαρξης τους.

Τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου Συλλόγου δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να μην αφήσουν αναπάντητη αυτήν την προσβολή, ξεκαθαρίζοντας πως θα καταγγείλουν επώνυμα καταθέτοντας στοιχεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στις Εισαγγελικές αρχές για τα καρτέλ γάλακτος στο Ηράκλειο.
«Στο φιάσκο αυτό θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. με αναφορές ονομάστηκα στην επιτροπή ανταγωνισμού και στον εισαγγελέα για τα καρτέλ στο νομό του Ηρακλείου που κρατούν τις τιμές χαμηλές τις χαμηλότερες στην Ελληνική Επικράτεια», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της «Συνεργασίας Κτηνοτρόφων».


Οι τυροκόμοι του Ηρακλείου καθώς και οι εκπρόσωποι των γαλακτοβιομηχανιών που συγκεντρώνουν γάλα από το νομό, στην συντριπτική τους πλειοψηφία αψήφησαν την πρόσκληση των κτηνοτρόφων την ώρα που οι τιμές του προϊόντος συνεχίζουν την καθοδική πορεία κρατώντας «δέσμιους» του κτηνοτρόφους.

Από τα 29 συνολικά τυροκομεία και τους σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτός , μόλις ένας από τους πρώτους και δύο από τους δεύτερους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στην συνάντηση της Δευτέρας 24 Ιουνίου,  που μοναδικό σκοπό είχε την συνεργασία σε καλύτερες βάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Από τον περασμένο Μάρτιο η τιμή του γάλακτός έχει συνεχής πτωτική πορεία για τους κτηνοτρόφους του Ηρακλείου με μονομερής ενέργειες από την πλευρά των τυροκόμων και των μεταποιητών γάλακτος, ενώ την ίδια ώρα οι τιμές των κρητικών τυριών στο ράφι των σούπερ μάρκετ συνεχώς αυξάνονται.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος καταθέτει την ανησυχία του για το μέλλον της κτηνοτροφίας αν δεν υπάρξει αφ΄ ενός στήριξη για να παραμείνουν στο επάγγελμα και αφ΄ ετέρου διέξοδο για την προώθηση σε καλύτερες τιμές των προϊόντων που παράγουν.

ΔΑΦΕΡΜΟΣ 450×450
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ