Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Καμιά συσχέτιση των εμβολίων με τα ισχαιμικά επεισόδια

Bijouli

Καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό. Aυτό έκανε γνωστό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ανακοίνωση της.

«Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», προσθέτει η ΕΚΕ, επισημαίνοντας πως τα εγκεκριμένα εμβόλια που ήδη χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά ενώ αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημαντικό το όφελος του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

«Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές» τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η τοποθέτηση αυτή της εταιρείας έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων από ειδικούς στην προ ημερών ανάρτηση του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα ότι το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να αποτέλεσε παρενέργεια του εμβολιασμού του.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ