Ηράκλειο: Συγκλονιστικό αεροπορικό “σόου” από το F-16 «Ζευς» ανήμερα του Αγίου Μηνά – ΦΩΤΟ

Ο Επισμηναγός Γιώργος Σωτηρίου καθήλωσε τους Ηρακλειώτες με εντυπωσιακούς και ριψοκίνδυνους ελιγμούς στον ουρανό της πόλης

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι Ηρακλειώτες το πρωί της Τρίτης 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μηνά, Πολιούχου της πόλης, όταν το μαχητικό F-16 της ομάδας «Ζευς» διέσχισε τον κρητικό ουρανό προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αεροπορικό σόου που συγκίνησε και καθήλωσε το πλήθος.

Ο Επισμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, πιλότος της ομάδας επίδειξης της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε ελιγμούς υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας, επιδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Ελλήνων ιπταμένων. Με διελεύσεις χαμηλού ύψους, κάθετες ανόδους και ριψοκίνδυνες στροφές, το F-16 «Ζευς» έγινε το επίκεντρο του εορτασμού, χαρίζοντας στιγμές θαυμασμού σε μικρούς και μεγάλους.

Το Ηράκλειο, γεμάτο κόσμο λόγω της λιτανείας και των εκδηλώσεων για τον Άγιο Μηνά, γέμισε από ήχο κινητήρων και χειροκροτήματα. Πλήθος πολιτών ύψωσε το βλέμμα στον ουρανό, καταγράφοντας με τα κινητά τους τη μαγευτική επίδειξη που σκόρπισε συγκίνηση και υπερηφάνεια.

Η ομάδα «Ζευς» ιδρύθηκε το 2009 με αποστολή να αναδεικνύει το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας και να μεταδίδει μηνύματα ισχύος, επαγγελματισμού και εθνικής ενότητας. Η φετινή εμφάνιση στο Ηράκλειο αποτέλεσε φόρο τιμής στον προστάτη της πόλης αλλά και σύμβολο αφοσίωσης και δεξιοτεχνίας των Ελλήνων πιλότων.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ