Μαζική συμμετοχή στο υγειονομικό συλλαλητήριο, με γιατρούς, εργαζόμενους, πολίτες και εκπροσώπους φορέων να ζητούν άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Χανίων και αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού
Από χιλιάδες πολίτες πλημμύρισε η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, όπου πραγματοποιείται μεγάλη κινητοποίηση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων. Η μαζική συμμετοχή δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο υγειονομικό συλλαλητήριο, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν γιατροί, υγειονομικοί και πολίτες, ενώ το παρών δίνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.
Τη συγκέντρωση στηρίζουν επίσης Δήμοι, εργατικά σωματεία, τοπικοί φορείς και συλλογικότητες, που ενώνουν τις φωνές τους με κοινό αίτημα την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το Νοσοκομείο Χανίων, το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων.
Οι συμμετέχοντες ζητούν από την Πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τη λειτουργία του νοσοκομείου και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχουν αναδειχθεί.
«Η δημόσια υγεία δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων», είναι το κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης.
Η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς συγκεντρώνει πολίτες από διαφορετικούς χώρους, με κοινό αίτημα τη διασφάλιση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στα Χανιά.
Πηγή:neakriti.gr
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google


