Παράταση στην παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Petite Perle 300×250

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων, που έληγε χθες , μέχρι τέλος Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δ.Ο.Υ..

«Τσουχτερά» πρόστιμα σε όσους δεν πληρώσουν

Πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν πιστεύοντας ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται πως όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, έως 31 Δεκεμβρίου (που έληγε κανονικά η διορία πληρωμής των Τελών) απέμεναν προς είσπραξη περί τα 110 εκατομμύρια ευρώ.   Δηλαδή περίπου 9 στους 10 τα είχαν πληρώσει κανονικά και 1 στους 10 «πόνταραν» στην παράταση που δόθηκε τότε. Άγνωστο παραμένει όμως ακόμα πόσοι τελικά δεν κατάφεραν επί 11 μέρες μετά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, με την παράταση που είχε ήδη εκδοθεί.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ