Υποτροφία Καλαθάκη: Απάντηση Μ. Παπαδομανωλάκη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλεσών

Petite Perle 300×250

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεσών με ανακοίνωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την υποτροφία του Ομίλου Καλαθάκη, που είχε κερδίσει ο Σύλλογος ως έπαθλο στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος υποστήριξε ότι η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε αυτοβούλως την παραχώρηση της υποτροφίας, και προέβη σε ένσταση κατά της απόφασης αυτής.

Ως απάντηση στο ζήτημα αυτό, ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης, τοποθετείται επί του θέματος μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

"H υποτροφία που δίνεται από την οικογένεια Καλαθάκη, είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2017 στην μνήμη των αδικοχαμένων αποφοίτων της σχολής ΙΙΕΚ Kappa Studies, Ευάγγελο Δημητριάδη και Στέλιο Θαλασσινό.

Υλοποιήθηκε πρώτη φορά το 2018 και αφορούσε τους αποφοίτους του Λυκείου Κρουσώνα σύμφωνα με την επιθυμία του ομίλου Καλαθάκη, όπως είχε οριστεί στην επιστολή του, και σύμφωνα με την οποία ο Δήμος θα διαχειριστεί κατά την κρίση του την υποτροφία.

Φέτος κατ΄εξαίρεση, το βραβείο δόθηκε στην κοινότητα Καλεσών λόγω της πολυπληθέστερης συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή και διαδικασίες με πέρυσι, για την ενημέρωση των τοπικών φορέων και την λήψη απόφασης.

Όσο για την υποβολή ένστασης του πολιτιστικού συλλόγου καλλεσών, κατά απόφασης της ΔΕΠ για την χορήγηση της υποτροφίας, με την αιτιολογία της μη ενημέρωσης για την διαδικασία, έγιναν τα κάτωθι:

1. Στις 09/08/2019 στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Γραφείο Παιδείας και με αποδέκτες τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλεσών και την Τοπική Κοινότητα Καλεσσών, η επιστολή από το ΙΙΕΚ Kappa Studies για την υποτροφία και η με αρ. πρωτ. 16433/09.08.2019 επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας, όπου αναφερόταν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κατάθεση αίτησης, το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων και η ημερομηνία συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Τα εν λόγω έγγραφα παραδόθηκαν επιτυχώς. Επίσης ενημερώθηκαν τηλεφωνικά η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου και ο Πρόεδρος της κοινότητας.

2. Στις 12/08/2019 στάλθηκαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το Γραφείο Παιδείας και με αποδέκτες τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλεσών και την Τοπική Κοινότητα Καλεσών, η επιστολή από το ΙΙΕΚ Kappa Studies για την υποτροφία και η με αρ. 3/12.08.2019 πρόσκληση στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τις 19/08/2019 και ώρα 12:00, για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την υποτροφία Καλαθάκη. Τα εν λόγω έγγραφα παραδόθηκαν επιτυχώς. Επομένως η λήψη απόφασης της ΔΕΠ είναι καθόλα νόμιμη, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλεσών όπως και η Τοπική Κοινότητα Καλεσών ενημερώθηκε έγκυρα και έγκαιρα για τις απαιτούμενες ενέργειες και προθεσμίες και προσκλήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για να συμμετέχει στην λήψη της απόφασης.

Παραθέτω τα κριτήρια που ορίστηκαν από την ΔΕΠ:
«Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος των Καλεσσών, απόφοιτος Λυκείου, με διαγωγή κοσμιωτάτη και να έχει ηλικία από 18 έως 25 έτη.

  1. Η μονογονεϊκή οικογένεια, μοριοδοτείται με 2 μονάδες
  2. Το χαμηλότερο εισόδημα, μοριοδοτείται με 2 μονάδες
  3. Πολύτεκνη οικογένεια, μοριοδοτείται με 2 μονάδες
  4. Τρίτεκνη οικογένεια, μοριοδοτείται με 1 μονάδα
  5. Ο υψηλότερος βαθμός απολυτηρίου, μοριοδοτείται με 1 μονάδα
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας , θα πραγματοποιηθεί κλήρωση».

Θεωρώ ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεσών, με την προσφορά του ανεβάζει το επίπεδο της τοπικής κοινωνίας. Είχαμε μια άριστη συνεργασία τα περασμένα χρόνια και ξέρω τις αγωνίες τους και την προσπάθεια που κάνουν. Θα περίμενα όμως πριν το δημοσίευμα να ζητήσει μια συνάντηση για να συζητηθεί το όλο θέμα. Είναι κρίμα να επικοινωνούμε από τα ΜΜΕ, και να δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και από τις δύο πλευρές.

Ακόμη και τώρα είμαι στη διάθεση του πολιτιστικού συλλόγου Καλεσών, για να εξηγήσω και δια ζώσης, την όλη διαδικασία και να απαντήσω σε κάθε ερώτηση."

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ