Γιορτή – θεσμός η Ποδηλατοδρομία Αγάπης του 2ου Νηπιαγωγείου Αγία Μαρίνας (φωτογραφίες + video)

Petite Perle 300×250

Σε μία μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε η πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Ποδηλατοδρομία στο Τσαλικάκι και πήραν μέρος ο Δήμος Μαλεβιζίου, ο Σύλλογος ΑμεΑ "Το Μέλλον", ο Σύλλογος Γυναικών "Μαλβαζία", ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Σωματείου ΟΦΑΜ  και πολλοί άλλοι φορείς.

Δεκάδες παιδιά με τα ποδήλατά τους και φορώντας τα κράνη τους, αλλά και απλοί περιπατητές ξεχύθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε μία βόλτα με αφετηρία και τερματισμό το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας.

Νωρίτερα της ποδηλατοδρομίας προηγήθηκε η δράση μπροστά από το μνημείο πεσόντων στην πλατεία του Τσαλικακίου, όπου τα πιτσιρίκια μαζί με το δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Τάσο Λιαδάκη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου κ. Βαγγέλη Παρασύρη και την υπεύθυνη της εκδήλωσης νηπιαγωγό κ. Βαγγελιώ Παπά, φύτευσαν δύο ελιές, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα για ασφαλή οδήγηση και οικολογική συνείδηση.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο παραολυμπιονίκης κ. Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος και ηγείτο της ποδηλατοδρομίας, και βρέθηκε να περιτριγυρίζεται ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά, που με υπομονή περίμεναν στην αφετηρία το σύνθημα για τη μεγάλης τους ποδηλατάδα.

Οι δράσεις στον προαύλιο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου ήταν πάρα πολλές και όλες είχαν ένα κοινό στόχο, την ευαισθητοποίηση των παιδιών και μελλοντικών οδηγών σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και όχι μόνο. Σε αυτό σύνδραμε και η συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κοκοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή» κ. Έλενα Δοριάκη, η οποία μέσω του βιβλίου περνάει τα μηνύματα στα παιδιά για την ασφαλή οδήγηση.

Πλήθος κόσμου και γονέων βρέθηκαν στην πλατεία, απολαμβάνοντας την πλούσια εκδήλωση του Νηπιαγωγείου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας, πλαισιωμένος από τους αντιδημάρχους Μπάμπη Κουτσογιάννη, Χρύσα Λυρώνη, Γρηγόρη Φασουλάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Τάσο Λιαδάκη, τον πρόεδρο της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, τη γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίνα Βογιατζή και πολλά στελέχη της δημοτικής Αρχής μίλησε με εγκάρδια λόγια για τις Νηπιαγωγούς και έδωσε τα συγχαρητήριά τους σε όλους που βοήθησαν για τη σπουδαία διαδρομή.

Γνωστή είναι η στάση της νέας δημοτικής Αρχής και η ευαισθητοποίησή της σε θέματα περιβάλλοντος και Οδικής Κυκλοφορίας και πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Αυτές οι διοργανώσεις πρέπει να γίνονται όλο και πιο συχνά. Η βιώσιμη αστική κινητικότητα, το ποδήλατο, η προσβασιμότητα στις αστικές περιοχές πρέπει να είναι κυρίαρχο ζητούμενο για όλους μας», ενώ συνέχισε δίνοντας «το ραντεβού για την επόμενη χρονιά… για να μπορέσουμε να δούμε τις περιοχές μας πιο βιώσιμες».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Γυναικών Μαλβαζία που πάντα δραστηριοποιείται σε τέτοιου είδους δράσεις σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο τόνισε «Γέμισε η πλατεία Τσαλικάκι σήμερα!!! Μια πολύ σπουδαία μέρα με μια πολύ σπουδαία διοργάνωση!!! Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Βαγγελιώ Παπά τους γονείς τον Δήμο Μαλεβιζίου και όλους όσους στήριξαν και υποστήριξαν την ποδηλατοδρομία του 2ου νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας!! Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον παραολυμπιονίκη Μ.Στεφανουδακη και μέλη του Παγκρήτιου συλλόγου Αναπήρων Πολιτών!!! Στόχος της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα οδικής συμπεριφοράς, αποδοχής της διαφορετικότητας και οικολογικής συνείδησης! Μπράβο σε όλους !!! Και του χρόνου".

Τα παιδιά δεν έφυγαν με άδεια χέρια από το Τσαλικάκι, αφού το 2ο Νηπιαγωγείο εκτός από τα νερά και τα φρούτα που έδινε δωρεάν, φρόντισε κάθε παιδί να πάρει και το αναμνηστικό του δίπλωμα ποδηλατοδρομίας, ενώ υπήρξαν και οι πιο τυχεροί μαθητές που κέρδισαν από ένα ποδήλατο.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στην πλατεία του Τσαλικακίου βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ασθενοφόρο του «Μεσόγειος», ενώ το Α.Τ. Μαλεβιζίου φρόντισε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών.


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ