Yeni Safak: Το Oruc Reis κατευθύνεται σε Ρόδο και Καστελόριζο

Petite Perle 300×250

Στα όρια των χωρικών υδάτων Ρόδου και Καστελόριζου θα κατευθυνθεί το Oruc Reis, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak.

Το δημοσίευμα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, προαναγγέλλει τις κινήσεις του Oruc Reis, ενώ αναφέρει ότι η τουρκική Navtex αναμένεται παραταθεί και το ερευνητικό σκάφος να συνεχίζει το ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο. «Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή», αναφέρει δημοσίευμα της Yeni Safak, το οποίο προσθέτει: Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Σόου της Αγκυρας με νέο βίντεο από το Oruc Reis

Την Κυριακή, η Τουρκία προχώρησε σε νέα πρόκληση δημοσιεύοντας βίντεο μέσα από το Oruc Reis αλλά και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν, στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. «Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις Ναυτικές μας Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν / προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», σημείωνε η ανάρτηση. Στο βίντεο παρουσιάζονται πλάνα συνομιλίας μέσω ασυρμάτου μεταξύ της φρεγάτας και του ερευνητικού σκάφους.


Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ