Περιοδεία στα σχολεία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

Petite Perle 300×250

Περιοδεία πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, στα σχολεία του Δήμου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στον προαύλιο χώρο των σχολείων, οι γονείς των μαθητών εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την εξέλιξη της φετινής χρονιάς, καθώς τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, από την πλευρά κυβέρνησης – Δήμου.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούςκαθώς και ενημέρωση από τους Διευθυντές, οι οποίοι περιέγραψαντην κατάσταση στα σχολεία τους. Στις περιπτώσεις κρουσμάτων σε μαθητές, θα κλείνουν τμήματα, καθώς θα θεωρούνται στενές επαφές του κρούσματος όλοι οι μαθητές της τάξης, δεν αποκλείεται να κλείνουν και ολόκληρα σχολεία, ωστόσο στην πράξη φαίνεται ότι αυτό θα εκτιμάται κατά περίπτωση. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να κάνουν τους νοσηλευτές και τους εκτιμητές της κατάστασης.

Προβλήματα,κυρίωςμε την καθαριότητα των σχολείων, θα προκύψουν,στην διάρκεια του μαθήματος, καθώς ο αριθμός των καθαριστριών που έχουν προσληφθεί ως τώρα, είναι ο ίδιος σε σχέση με πέρυσι, παρόλο που οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλούμε σε αγωνιστική δράση γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εντός και εκτός δημοτικών συμβουλίων,για να απαιτήσουμε μαζί από κυβέρνηση και Δήμο:

  • Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό των σχολείων. Κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, των καθαριστών – καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καλύψουν όλα τα σχολεία μεσχολιάτρους, νοσηλευτικό προσωπικό, επιστάτες και προσωπικό φύλαξης.
  • Για τους διαγωνισμούς πρόσληψης καθαριστριών Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) που είναι σε εξέλιξη: Να γίνουν πλήρους απασχόλησης όλες οι θέσεις μερικής απασχόλησης, με πρόβλεψη όλων των επιπλέον θέσεων, με ευθύνη της κυβέρνησης και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης να επαναδιανείμει μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,μετά το αρχικό φιάσκο.
  • Άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας σε κάθε δήμο.
  • Να εξασφαλίσει τη δωρεάν διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ.
  • Να αποδοθούν στους δήμους από το κράτος όλοι οι πόροι που παρακρατά παράνομα για πολλά χρόνια και να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.Να αντιμετωπιστεί το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων (συντήρηση υπαρχόντων και ανέγερση νέων κτιρίων) χωρίς Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ