Aθώος για την απελευθέρωση του κρατούμενου ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Petite Perle 300×250

Ένοχος όμως για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος- Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κρίνεται η υπόθεση

Ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αλλά αθώος για την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου, κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που τον Νοέμβριο του 2019, έβγαλε κρατούμενο για υγειονομική παράβαση από το κρατητήριο και τον επέστρεψε μετά από περίπου 3 ώρες.

Στον αξιωματικό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με την υπόθεση να κρίνεται πλέον στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Δικογραφία είχε σχηματιστεί και σε βάρος ενός αρχιφύλακα που το επίμαχο βράδυ ήταν αξιωματικός υπηρεσίας και ο οποίος σήμερα, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν μετά από αστυνομικούς ελέγχους σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου για ηχορύπανση. Αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων με τον εν λόγω αξιωματικό να είναι θαμώνας σε ένα από τα μπαρ αυτά. Όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη, ο αξιωματικός φέρεται να τους παρακάλεσε να μην το κάνουν ωστόσο η σύλληψη έγινε.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τον αξιωματικό να μεταβαίνει στο Αστυνομικό Μέγαρο, ζητώντας να δει για λίγο τον κρατούμενο ιδιοκτήτη. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι τελικά τον πήρε από το Αστυνομικό Μέγαρο και τον επέστρεψε 3 ώρες αργότερα, χαράματα και ενώ οι αξιωματικοί υπηρεσίας αναζητούσαν τον κρατούμενο εντός Αστυνομικού Μεγάρου.

CRETAPOST


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ