Να γίνει ΕΠΑΛ αλλά ημερήσιο κι όχι εσπερινό λένε οι “Νέοι Δρόμοι”

Τελευταία Ενημέρωση:

Συμφωνεί ως προς δημιουργία ΕΠΑΛ στο Γάζι, διαφωνεί όμως με το να είναι εσπερινό αναφέροντας ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι το ημερήσιο, η μείζονος αντιπολίτευση.

Η θέση της δημοτικής παράταξης “Νέοι Δρόμοι” που δεν ψήφισε το θέμα για το εσπερινό ΕΠΑΛ, ζητώντας να ξεκινήσει διαβούλευση είναι η εξής:

“Α) Ως προς τη Δημιουργία Νυχτερινού ΕΠΑΛ ψηφίζουμε Αρνητικά για τους παρακάτω λόγους:

1) Θεωρούμε προτεραιότητα τη δημιουργία ημερήσιου ΕΠΑΛ, αφού εκατοντάδες μαθητές της περιοχής μας μετακινούνται καθημερινά στο Ηράκλειο με δύο τουλάχιστον λεωφορεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί από τους μαθητές που τώρα φοιτούν στο Λύκειο Γαζίου, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην μετακίνηση.

2)Δεν έχει γίνει έρευνα για τον αριθμό των μαθητών της περιοχής μας που φοιτούν σε νυκτερινό ΕΠΑΛ. Θεωρούμε ότι είναι πολύ μικρός αριθμός, αφού απαιτούνται προϋποθέσεις για την εγγραφή. Έτσι οι μαθητές που θα συμπληρώσουν τα τμήματα δεν θα είναι από το Δήμο μας. Τα σχολικά μας κτίρια με τόση επιβάρυνση που έχουν δεν μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ακόμη μαθητές από άλλες περιοχές. Εξ άλλου η αύξηση των μαθητών στο Δήμο μας είναι η μεγαλύτερη Πανελλαδικά και απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις.

3)Η συστέγαση δύο σχολείων δημιουργεί προβλήματα και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.  600 μαθητές του Γυμνασίου το πρωί και 400 μαθητές το βράδυ μαζί με 150 καθηγητές θα επιβαρύνουν το κτίριο, θα δημιουργήσουν προβλήματα από την κοινή χρήση αιθουσών, γραφείων και εργαστηρίων, θα αποκλείσουν το Γυμνάσιο από τις απογευματινές και βραδινές δραστηριότητες, θα υπάρχουν θέματα καθαριότητας (τώρα με την πανδημία και απολύμανσης) κλπ.

4) Οι μαθητές του Γυμνασίου δικαιούται να φοιτούν σε ένα σχολείο που τους παρέχει όλες τις ευκαιρίες για μάθηση. Θέλουμε το περιβάλλον αυτό να μείνει σταθερό και να μην υποβαθμιστεί για κανένα λόγο.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για τη Δημιουργία Ημερήσιου ΕΠΑΛ και να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την εξεύρεση – δημιουργία του κτιρίου προκειμένου να στεγαστεί..

Είμαστε στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής για να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή.

 Εξ άλλου είχε ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο  η δημιουργία Ημερήσιου ΕΠΑΛ (αριθμός απόφασης 389/2019).

Σε κάθε περίπτωση και αν δεν υιοθετηθεί η πρότασή μας για δημιουργία Ημερήσιου ΕΠΑΛ ,προτείνουμε να αποσυρθεί η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και να ακολουθήσει διαβούλευση με τους συλλόγους γονέων και καθηγητών, αλλά και τοπικούς φορείς“.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...