Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου: Ψάχνουν…. τον 13ο αλλά θα τον πει το Πρωτοδικείο

Τα πρώτα πρόσωπα του νέου οργάνου και οι πρώτοι έξι του Μποκέα που συγκέντρωσαν 6.500 και πλέον σταυρούς!

Petite Perle 300×250

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών και την σταυροδοσία από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου αναμένουν τώρα οι υποψήφιοι σύμβουλοι ειδικά όσοι φλερτάρουν με τις έδρες για την εισαγωγή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις νομοθετικές αλλαγές που έχουν γίνει, στον δήμο Μαλεβιζίου η πλειοψήφουσα παράταξη, στην προκειμένη περίπτωση «Το Μαλεβίζι Μπορεί», εκλέγει 15 δημοτικούς συμβούλους.
Σύμφωνα με την κατανομή των εδρών από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και μέχρι την επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας εκλέγει 13 δημοτικούς συμβούλους από το Γάζι, έναν από τον Κρουσώνα, και έναν από την Τύλισο.
Η αγωνία είναι για τον 13 σύμβουλο του Γαζίου. Στην καταμέτρηση του περίπου 89% των τμημάτων, φαίνεται ότι εντός είναι ο Δημήτρης Κουτάντος, που έχει μόλις δυο ψήφους διαφορά με τον Μενέλαο Σκουλούδη (14 θέση).
Στην 17η θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Αλμπαντάκης,  στα αποτελέσματα της Δ.Ε Γαζίου.
Το δεδομένο που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ότι στις οκτώ κάλπες που υπολείπονται της καταμέτρησης, φημολογείται ότι μέσα είναι και των Καλεσών που ανατρέπει τα δεδομένα και αλλάζει τη σειρά και βάζει εντός δημοτικού συμβουλίου τον νυν αντιδήμαρχο και θέτει εκτός, τον Κουτάντο και τον Σκουλούδη, με οριακές τις διαφορές μεταξύ τους. Μια λίστα μάλιστα που κυκλοφόρησε από κύκλους της παράταξης  και είδε το φως της δημοσιότητας  την Τρίτη το βράδυ  ήρθε να εντείνει την αγωνία, αφού θέτει τον Αλμπαντάκη στην 13η θέση των εδρών του Γαζίου και στην  15η των δημοτικών συμβούλων του Μενέλαου Μποκέα με βάσει τη σταυροδοσία.

Στους 1.000 και άνω

Το ενδιαφέρον αυτής της λίστας όμως είναι και στους πρώτους έξι του Δημάρχου που έχουν σπάσει το φράγμα των 1.000 σταυρών ο καθένας και όλοι μαζί συγκεντρώνουν 6.536 σταυρούς.
Στην ανεπιβεβαίωτη λίστα που κυκλοφόρησε πρώτη παραμένει η Μαρίνα Βογιατζή.
Το αποτέλεσμα για την κα Βογιατζή μπορεί να θεωρηθεί και προσωπική επιτυχία καθώς στις προηγούμενες εκλογές μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο μετά την ένσταση που είχε υποβάλει κατά του Γιάννη Βάμβουκα λόγω της ελάχιστης διαφοράς ψήφων μεταξύ τους.
Σήμερα διπλασίασε σχεδόν τη δύναμή της και από τους 500 σταυρούς ξεπέρασε τους 1000.
Το ίδιο όμως έκανε σε αυτές τις εκλογές και ο Γιάννης Βάμβουκας, που είχε χάσει την έδρα τότε και παίρνει τη ρεβάνς.
Σήμερα εμφανίζεται έκτος στα στοιχεία που έχουν οι κύκλοι της παράταξης.
Δεύτερος ο Γιώργος Πετούσης και ακολουθούν ο Άρης Σαλούστρος, ο Λευτέρης Καλλέργης και ο Βαγγέλης Παρασύρης.

Σε λίγες ώρες η αγωνία πάντως όλων θα έχει λήξει οριστικά καθώς θα  μιλήσει το Πρωτοδικείο.

 

 

 

Συνεργασία Ευθύνης

Η «Συνεργασία Ευθύνης» καταλαμβάνει στο νέο σχήμα 10 έδρες.
Ο Δημήτρης Πιτσικάκης εκλέγει τους πρώτους έξι δημοτικούς συμβούλους και μαζί με τον ίδιο επτά έδρες, στο Γάζι.
Την έβδομη έδρα την έχει ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης και ακριβώς πίσω είναι η Ειρήνη Αστρινάκη.
Οπότε και στους συμβούλους του Δ. Πιτσικάκη υπάρχει αγωνία για τα τελικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τις 1. 000 ψήφους έχει ξεπεράσει ο Γιάννης Κοτσυφός.
Η Συνεργασία Ευθύνης εκλέγει επίσης δύο δημοτικούς συμβούλους από τον Κρουσώνα και έναν από την Τύλισο.

Οι απώλειες….. Οι νέοι, οι εντός και οι εκτός

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο δεν εκπροσωπείται από καμία παράταξη η Ροδιά, και η Αγία Πελαγία – Αχλάδα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Επίσης λείπει το « άρωμα γυναίκας». Προς το παρόν μόνο δυο γυναίκες είναι σίγουρα εντός σχήματος ενώ στο προηγούμενο ήταν έξι.
Άλλο ένα στοιχείο είναι ότι Η ΛΑΣΥ δεν κατάφερε να πιάσει το όριο του 3% για την εισαγωγή της στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα έχει έδρα.
Από την πλειοψηφούσα παράταξη στο νέο σχήμα δεν θα συμμετέχουν σίγουρα δυο αντιδήμαρχοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν.Σε αυτές τις εκλογές είχαν θέσει υποψηφιότητα 18 δημοτικοί σύμβουλοι από το απερχόμενο όργανο. Εξελέγησαν οι έντεκα – επτά συνολικά δεν θα είναι στο Δημοτικό συμβούλιο.
Τα νέα πρόσωπα , μερικά γνωστά στην τοπική κοινωνία, θα είναι συνολικά δεκατέσσερα.
Ως προς το Μαλεβίζι Μπορεί τέσσερα στο σύνολο των δεκαπέντε είναι πρωτοεμφανιζόμενα πρόσωπα.
Ως προς τη «Συνεργασία Ευθύνης» που είναι νέα παράταξη, αλλά η εκλογή της στηρίχθηκε σε έμπειρους αυτοδιοικητικούς, τα νέα πρόσωπα είναι πέντε.

Ποιοι μένουν εκτός

Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μένουν οριστικά οι Γιώργος Ρεράκης, Μπάμπης Κουτσογιάννης, Δημήτρης Λυδάκης και Γιάννης Ντουλάκης ( εκλέχτηκε πρόεδρος Τ. Κ Ροδιάς), και ο Ευριπίδης Φτενός.

Τα νέα πρόσωπα

Για πρώτη φορά ως δημοτικοί σύμβουλοι για την παράταξη του δημάρχου θα καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου οι: Βαγγέλης Παρασύρης, Γιάννης Βάμβουκας, Ελευθέριος Καλλέργης, Μανώλης Πατεράκης. Μανώλης Βίστης, Φάνης Κοκκινάκης,
Από την παράταξη «Συνεργασίας Ευθύνης» το νέο πρόσωπο είναι φυσικά ο επικεφαλής Δημήτρης Πιτσικάκης και οι: Γιώργος Σαριδάκης, Χαράλαμπος Μερονιανάκης, Δημήτρης Φασουλάκης, Γιάννης Μακριδάκης και Γιώργος Κουβίδης.
Για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος εκλέγεται ο Γιάννης Κοτσυφός.

Εκλογές Μαλεβίζι 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ