Κορονοϊός: Σοκ από τον θάνατο 16χρονης – Υποβλήθηκε σε τρία τεστ και πέθανε από κορονοϊό

Υποβλήθηκε σε τρία τεστ και τελικά πέθανε από κορονοϊό. Ο θάνατος της 16χρονης Χουλί έχει συγκλονίσει τη Γαλλία.

Η 16χρονη Ζουλί, από προάστιο της Γαλλίας, μαθήτρια λυκείου, έχασε τη μάχη με τη νόσο τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όσοι τη γνώριζαν είναι συγκλονισμένοι, αφού περιγράφουν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή, χαρά και ανεμελιά. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, δεν έπασχε από κανένα υποκείμενο νόσημα.

«Ήταν μόνο ένας βήχας»

Η περιγραφή της μητέρας της, Σαμπίν, είναι συγκλονιστική:

«Δεν μπορώ να το αντέξω. Ήταν μόνο ένας βήχας»

Όλα ξεκίνησαν, πριν από μία εβδομάδα, με έναν ήπιο βήχα. Η οικογένειά της προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει με σιρόπι και βότανα.

Την Κυριακή, η Ζουλί άρχισε να δυσκολεύεται να ανασάνει. Ο βήχας έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό.

Ο γιατρός κάλεσε την Υπηρεσία Έκτακτων Περιστατικών (Samu), αλλά αντί για αυτήν εμφανίστηκαν μέλη της πυροσβεστικής. Μετέφεραν την 16χρονη στο πλησιέστερο νοσοκομείο Λονζιμό. Η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι. Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν «κάτι σοβαρό», όπως είπαν στη μητέρα της οι γιατροί από το τηλέφωνο.

Παράλληλα, της έγινε το πρώτο τεστ για COVID-19.

Καθώς όμως η κατάσταση της Ζουλί επιδεινώθηκε, οι γιατροί τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων του Νεκέρ, στο Παρίσι. Εκεί της έγιναν δύο ακόμα τεστ για COVID-19.

Ραγδαία επιδείνωση

Η Ζουλί μπήκε στην εντατική την Τρίτη. Όταν την επισκέφτηκε η μητέρα της, το απόγευμα της Τρίτης, η Ζουλί ήταν ανήσυχη. «Νοιώθω πόνο στο στήθος» είπε στη μητέρα της.

Όμως τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τεστ που έκανε έφεραν καλά νέα: ήταν αρνητικά.

«Αρχίσαμε να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα, οι νοσοκόμες δεν φορούσαν πια στολή, ο γιατρός μου έκανε σήμα ότι ήμασταν εντάξει.» Η Σαμπίν επέστρεψε στο σπίτι της.

Λίγο αργότερα, όμως, χτύπησε το τηλέφωνο. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ που έγινε στο Λονζιμό ήταν θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί.

«Δεν το πιστέψαμε. Είπαμε ότι κάνουν λάθος. Και γιατί βγήκαν τόσο αργά τα αποτελέσματα;» αναρωτήθηκε η μητέρα της Ζουλί.

Στις 00.30 χτύπησε και πάλι το τηλέφωνο: «Ελάτε γρήγορα»

«Εκείνη την ώρα πανικοβλήθηκα. Κάποιες λέξεις σε κάνουν να καταλάβεις» περιγράφει η Σαμπίν.

Πέθανε μόνη


Σύμφωνα με τον καθηγητή Ζερόμ Σαλομον, που ανακοίνωσε το θάνατο της Ζουλί, η 16χρονη κόλλησε μία σοβαρή μορφή του ιού που είναι «εξαιρετικά σπάνια» στους νέους ανθρώπους.
Όταν η μητέρα της έφτασε στο νοσοκομείο, μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της, στις 01.00, η Ζουλί ήταν ήδη νεκρή.

Όλα της τα υπάρχοντα θα καούν, εκτός από την ταυτότητα της βάφτισής της.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα και θα παρεβρεθούν μόνο 10 άνθρωποι. Ο δήμαρχος του Morsang-sur-Orge ζήτησε από τους κατοίκους να ανάψουν κεριά στα παράθυρα και στα μπαλκόνια τους, την ώρα της κηδείας, για να αποχαιρετήσουν την άτυχη έφηβη.

 
Το Παρίσι εξελίσετται στο νέο πυρήνα του κορονοϊού στη Γαλλία. Οι δρόμοι του Παρισιού είναι κυριολεκτικά άδειοι. Οι κάτοικοι ακολουθούν πλέον τους αυστηρούς κανόνες περιορισμού κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές.

Όμως, παρά τη συλλογική προσπάθεια, η γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της έχουν γίνει το νέο επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία.

Η περίπτωση της Ζουλί ρίχνει σκιά στην αποτελεσματικότητα των τεστ που χρησιμοποιούν κάποια από τα νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Εντωμεταξύ, ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν στα επείγοντα αυξάνεται σταθερά.

Σχεδόν οι μισοί πρέπει στη συνέχεια να νοσηλευτούν, καθώς αποδεικνύεται ότι η κατάστασή τους είναι σοβαρή.

«Το χειρότερο σενάριο είναι να γεμίσουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και να μην μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς όσα θα μπορούσαμε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αν ο αριθμός των ασθενών συνεχίσει να αυξάνεται θα αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση με τα ανατολικά δε θα έχουμε αρκετό προσωπικό, κρεβάτια και αναπνευστήρες » προειδοποιεί ο Φιλίπ Ζουβέν, γιατρός του νοσοκομείου Ζορζ Πομπιντού.

Στο Παρίσι και στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας , πάνω από 5.000 πολίτες έχουν εισαχθεί στά νοσοκομεία της περιοχής

Χιλιάδες είναι και αυτοί που προσέρχονται ζητώντας να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό, όμως οι γιατροί προχωρούν στο τεστ μόνο όταν το επιβάλλουν τα συμπτώματα



Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ