Αστυνομικό μπλόκο για γλέντια σε πιλοτές και αυλές την Κυριακή του Πάσχα

Περιπολίες έξω από εκκλησίες αλλά και σε υπαίθριους χώρους, πλατείες, εξοχικές κατοικίες, πιλοτές πολυκατοικιών θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, όπως γράψαμε και νωρίτερα, από αύριο ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια και θα επεκταθούν σε πιλοτές πολυκατοικιών, πλατείες και υπαίθριους χώρους ενήμερα του Πάσχα σε μία προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να περιορίσει την διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχει ήδη σχέδιο στην ΕΛ.ΑΣ. με περιπολίες και σε κωμοπόλεις για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από τον οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πιλοτές κατοικιών ή πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων.

Εάν δεν υπάρξει υπακοή των πολιτών μπορεί να υπάρξει κλήση εισαγγελέα, επιβολή προστίμων σε όλους τους παρευρισκομένους ενώ μπορεί να κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες.

Στόχος του υπουργείου Υγείας και προσωπικά του εκπροσώπου Σωτήρη Τσιόδρα είναι όταν περάσει το Πάσχα και με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων τα κρούσματα να είναι ακόμα λιγότερα απ' ότι σήμερα. Άλλωστε, όπως έχει τονιστεί σε κάθε ευκαιρία, η πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες 


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ