Μανώλης Λέκκας : Προσοχή τις πρωινές ώρες – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Petite Perle 300×250

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδειας» τις επόμενες ώρες στην Κρήτη αλλά και για το πότε θα βελτιωθεί ο καιρός, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA , ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας, οι προβλέψεις έδειχναν για σήμερα ότι θα υπήρχε χιόνι και σε χαμηλότερα υψόμετρα, κάτι που επιβεβαιώθηκε. «Στις περισσότερες περιοχές χρειάστηκε επέμβαση απεγκλωβισμού για τους δρόμους. Υπήρχε η αίσθηση ότι η ψυχρότερη αέρια μάζα θα είχε τη δυναμική να κατεβάσει το χιόνι χαμηλότερα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες σαν να ήθελε να κάνει αισθητό το χιόνι». 

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η Κρήτη θα παραμείνει σε ετοιμότητα ενώ αυτό που έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες είναι το ρεύμα των ανέμων. «Έχει γίνει λίγο βορειοδυτική η τάση, όμως οι άνεμοι διατηρούνται ενισχυμένοι. Τότε τα πράγματα αρχίζουν και υποχωρούν, ας μην πούμε όμως ότι λήγει ο συναγερμός. Ακόμη και τις βραδινές ώρες σήμερα και τις πρωινές ώρες αύριο θα συνεχίσουμε στον κλοιό της κακοκαιρίας. Η Αττική πιστεύω θα ολοκληρώσει τον κύκλο της, εμείς μένουμε σε επιφυλακή και θα δούμε που θα καταλήξει τελικά. Από αύριο θα περάσουμε από τα δυτικά στην πιο βελτιωμένη εικόνα του καιρού». 

Ο καιρός θα ξεκινήσει σταδιακά να βελτιώνεται από αύριο το μεσημέρι«Θα δούμε να σπάνε τα φαινόμενα, στις ορεινές περιοχές θα κρατήσουν κάποια φαινόμενα όμως σταδιακά θα βελτιώνεται η εικόνα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και πρέπει να προσέχουμε τις πρωινές ώρες στον παγετό».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ