Τρεις νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη "νέα Μύκονο" της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού και με την αισιοδοξία ότι έως το 2023 θα έχει επιστρέψει ο ελληνικός τουρισμός στα προ-κορονοϊού επίπεδα, δρομολογούνται 3 ακόμη νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη δυτική πλευρά της Κρήτης.

Ο πολλά υποσχόμενος τουριστικά κόλπος της Κισάμου αποτελεί το επίκεντρο των νέων επενδύσεων για υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, φιλοδοξώντας να τον μετατρέψουν σε "νέα Μύκονο" της Κρήτης.

Το Costa Nopia

Το μεγάλο τουριστικό πρότζεκτ Costa Nopia ανήκει στον εκ Κύπρου ορμώμενο όμιλο επιχειρήσεων Λεπτός (Leptos Group).

Το έργο αφορά τη δημιουργία πολυτελούς σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει 2 ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες, μαρίνα, γήπεδο γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο αλλά και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και εμπορίου.

Θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων στην περιοχή Νοπήγια, στον κόλπο της Κισσάμου.

Η επένδυση είναι ύψους 303 εκ. ευρώ και έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς fast track των στρατηγικών επενδύσεων, από τον Οκτώβριο του 2020.

Ως προς τα επόμενα βήματα της μεγάλης επένδυσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα εκδοθεί το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) με σκοπό εφόσον εγκριθεί και από το ΣτΕ να προωθηθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Το έργο υλοποιεί η εταιρεία Cretan Sun & Sea Developments.

Δύο ακόμη νέες επενδύσεις στα σκαριά

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη πολυτελείς τουριστικές επενδύσεις στη Δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στον κόλπο της Κισσάμου βρίσκονται στα σκαριά.

Η μεγαλύτερη αφορά την επένδυση της IKOS Resorts σε έκταση 140 στρεμμάτων στον κόλπο της Κισσάμου με στόχο την ανέγερση πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου.

Κατά πάσα πιθανότητα η επένδυση θα δρομολογηθεί μέσω της LBR International, της εταιρείας μέσω της οποίας η Ikos Resorts ανοίγει νέα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην Ikos Resorts έχουν ισχυρή θέση τόσο η οικογένεια Ανδρεάδη όσο και μεγάλα επενδυτικά funds από το εξωτερικό (Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management και Hermes GPE).

Παράλληλα, στην ίδια ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται έκταση και από άλλο επενδυτή για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου.

bizness.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ