"Βροχή" τα αιτήματα στο Δήμο Μαλεβιζίου – Τι ζητούν Κρουσώνας, Μάραθος, η ώρα του πολίτη στη Ροδιά

Petite Perle 300×250

Σηκώνουν τα μανίκια και προετοιμάζονται για την διεκδίκηση έργων, που όπως λένε χρονίζουν! Ο λόγος για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Μαλεβιζίου που ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τους. Ήδη «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα προς τους αντιδημάρχους από τα τοπικά συμβούλια, που διεκδικούν την ολοκλήρωση μικρών ή μεγάλων έργων. Πρόκειται για απολύτως αναγκαία έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων της ενδοχώρας που στην πλειοψηφία τους και στο δήμο Μαλεβιζίου είναι παραμελημένοι.

Ο Κρουσώνας και ο Μάραθος έχουν προχωρήσει ήδη στην κατάθεση υπομνημάτων προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους ενώ η Ροδιά θέσπισε ήδη την ώρα του Πολίτη! Όπως ανακοίνωσε η Τοπική Κοινότητα Ροδιάς κάθε Τρίτη 7-9 το απόγευμα μέλη του συμβουλίου θα βρίσκονται στο γραφείο της Κοινότητας προκειμένου να θέτουν οι κάτοικοι τα ζητήματα που τους απασχολούν. Από την κοινότητα της Ροδιάς, επίσης έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και ήδη υπάρχει ανταπόκριση από τους συνδημότες στο κάλεσμα που έχει γίνει.

Ομόφωνο υπόμνημα από τον Κρουσώνα

Ανάλογη πρωτοβουλία για την θέσπιση

«Ημέρας του Πολίτη» σχεδιάζει να λειτουργήσει σύντομά και η τοπική κοινότητα Κρουσώνα, ενώ ο πρόεδρος Κώστας Πιτσικάκης έχει ήδη ζητήσει από την δημοτική αρχή έναν μόνιμο υπάλληλο που θα βοηθήσει στην οργάνωση της μεγαλύτερης κοινότητας της ενδοχώρας του δήμου.

Στα γραφεία των αντιδημάρχων του Μαλέβιζίου βρίσκεται ήδη το υπόμνημα της τοπικής κοινότητας Κρουσώνα ύστερα από την συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2024, όπου τέθηκαν μια σειρά από χρονίζοντα θέματα, που σχετίζονται με τις ασφαλτοστρώσεις των δήμων τη σήμανση των δρόμων, το φωτισμό και την καθαριότητα. Μάλιστα οι παριστάμενοι στην συνεδρίαση δημότες κατέθεσαν εκτάκτως θέματα που έγιναν δεκτά και συμπεριελήφθησαν στο υπόμνημα. Όπως αποφάσισαν οι συνεδριάσεις του τοπικού Συμβουλίου θα διεξάγονται στην αίθουσα της ενορίας, στην πλατεία Αγίας Τριάδας και όπως ορίζει η νομοθεσία οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες –ανοικτές στον πολίτη.

Συμφώνησαν στην τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων σήμανσης σε όλους τους δρόμους της δημοτικής κοινότητας, ενέργεια που θα συμβάλει στην ασφάλεια των

δημοτών και επισκεπτών της περιοχής και στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη.

Μετά την εισήγηση του προέδρου αποφάσισαν να τεθεί το πρόβλημα της αποκατάστασης του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου έως το μνημείο των πεσόντων στον οικισμό Κρουσώνα, στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Διεκδικούν να αποκατασταθούν οι περιοχές που έχουν μετατραπεί σε παράνομες χωματερές αδρανών υλικών και σκουπιδιών, καθώς και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται εντός των οικισμών.

Ζητούν ακόμα να συνταχτούν τεχνικές εκθέσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για όλα τα δημοτικά κτίρια που υπάρχουν σε όλους τους οικισμούς της Κοινότητας, αφού σχεδόν όλα παρουσιάζουν άλλα μεγάλα και άλλα μικρότερα προβλήματα, όπως τα κτήρια των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Αναφορικά με την λειτουργικότητα του κοιμητηρίου αποφασίστηκε να κλείνουν οι πόρτες του κοιμητηρίου ώστε να μη μπαίνουν ζώα, να επιδιορθωθεί η πόρτα του οστεοφυλακίου, να γίνει αλλαγή κλειδαριάς και να απομακρυνθούν κάθε είδους άχρηστα αντικείμενα ως και να υπάρχει πιο συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων, ως και δενδροφύτευση του χώρου πλησίον του οστεοφυλακείου.

Στην τελευταία  συνεδρίαση του  τοπικούσ υμβουλίου τέθηκε επί τάπητος η άμεση αποκατάσταση κυρίως του εξωτερικού χώρου του «Φουντουλάκειου Ιδρύματος», ώστε μετά από 28 χρόνια που παραχωρήθηκε δωρεάν στην πρώην Κοινότητα Κρουσώνα , να μπορέσει να λειτουργήσει και να καλύψει της κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της περιοχής. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολλοί τοπικοί φορείς.

Τα έργα που ζητά  ο Μάραθος        

Η Τοπική Κοινότητα Μαράθου συνεδρίασε στις αρχές του Φεβρουαρίου και απέστειλε αναλυτικά υπόμνημα προς τις αρμόδιες διευθύνσεις, του δήμου Μαλεβιζίου.

Μεταξύ άλλων ζητούν την κατάργηση παλιού κοιμητηρίου και αναστύλωση τοιχίου με ενέσεις το οποίο βρίσκεται περιμετρικά του κοιμητηρίου με σκοπό να δεντροφυτευθεί και να γίνει χώρος πρασίνου & αναψυχής. Το κοιμητήριο έχει εγκαταλειφθεί για πάνω από 33 χρόνια και μετά από έντονες βροχο- πτώσεις έχει προκληθεί έντονη καθίζηση με κίνδυνο να προκληθεί καταστροφή σε σπίτια τα οποία βρίσκονται πλησίον του παλιού τοιχίου και της εκκλησίας.

Ζητούν επίσης την επέκταση νέου κοιμητηρίου.

Καταθέτουν αίτημα για την υπογειοποίηση καλωδίων στα πλαίσια της ανάπλασης του οικισμού, την δημιουργία γηπέδου 5Χ5 σε κοινοτικό χώρο εντός του οικισμού, καθώς και την αντικατάσταση και συντήρηση κουφωμάτων στο κοινοτικό, τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στο οδικό δίκτυο.

Επίσης ζητούν την ασφαλτόστρωση επαρχιακού δρόμου που συνδέει τις κοινότητες Φοδελε-Μάραθο, την αντικατάσταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου και κατασκευή δυο δεξαμενών στην περιοχή Πούπες και εντός του οικισμού.

 

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ