Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και όλα είναι έτοιμα για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής που θα έχει πενταετής θητεία με έναρξη την 1 Ιανουαρίου 2023 και λήξη 31 Δεκεμβρίου 2028.
Σε αυτές τις εκλογές οι αλλαγές είναι πολλές με την κυριότερη όλων ότι έχει επανέλθει το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα ανάδειξης των αιρετών οργάνων με ποσοστό 43% + μία ψήφο, επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.
Στις δημοτικές εκλογές κατέρχονται τρεις συνδυασμοί: «Το Μαλεβίζι Μπορεί» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Μενέλαο Μποκέα, η « «Συνεργασία Ευθύνης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Πιτσικάκη και η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Δημόκριτο Σαλούστρο. Τα δύο τελευταία πρόσωπα κατέρχονται πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές.
Ως προς το εκλογικό σώμα του Μαλεβιζίου υπενθυμίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα είναι 59, και οι εκλογείς 23.764.
Οι εκλογείς στη δημοτική κοινότητα Γαζίου 15.904.
Στη δημοτική κοινότητα Κρουσώνα 3.970
Στη δημοτική κοινότητα Τυλίσου 3. 890
Σταυροί προτίμησης
Οι σταυροί προτίμησης ανά περιοχή είναι οι εξής:
Για το δημοτικό συμβούλιο, το κεντρικό ψηφοδέλτιο των συνδυασμών δηλαδή, οι σταυροί προτίμησης είναι μέχρι 4.
Για συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων άνω των 200 κατοίκων οι σταυροί προτίμησης είναι μέχρι 2.
Οι ψηφοφόροι δηλαδή έχουν μέχρι δυο επιλογές στα Τοπικά: Αχλάδας, Γαζίου, Γωνιών, Καλεσών, Κεραμουτσίου, Κορφών, Κρουσώνα, Μάραθου, Μόνης, Ροδιάς, Τύλισου, Φόδελε.
Στις κοινότητες μέχρι 200 κατοίκους για την ανάδειξη προέδρου κοινότητας ο σταυρός προτίμησης είναι 1. Αυτό αφορά τις Τοπικές Κοινότητες: Αηδονοχώρι, Αστυράκι, Δαμάστα, Καμάρι, Καμαρώτης, Λουτράκι και Σάρχο



