Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τα Κρητικά υφαντά

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Η τέχνη των γιαγιάδων μας, η υφαντική, στη σύγχρονη εκδοχή της θα παρουσιαστεί σε έκθεση που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικές δράσεις πάνω στις οποίες εργάζεται αυτήν την περίοδο ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με ανανεωμένη τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Η συγκεκριμένη επίδειξη αφορά στην αξιοποίηση των υφαντών που δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο και τα σχέδια των παραδοσαικών υφαντών της Κρήτης και η ένταξη τους στη σύγχρονη μόδα.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Μαρία Πιτσικάκη: “¨Θα παρουσιάσουμε τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τις γυναίκες του τόπου μας με υφαντά που γίνονται ρούχα, παπούτσια, τσάντες”.

Στην επίδειξη συνεργάζεται η Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια μόδας Μαριλέν Βυτινίδου.

Σεμινάριο

Σε συνέχεια της Καλοκαιρινής έκθεσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας έγινε σεμινάριο στήριξης γυναικών που θέλουν να προχωρήσουν με σωστές μεθόδους τις επιχειρήσεις τους.

Στο σεμινάριο πήραν πολύτιμες πρακτικές πληροφορίες από τις Μαριλέν Βυτινίδου και Εβελίνα Μπάκιντα, ενώ από το σύλλογο θα συνεχιστούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια όποτε κριθεί αναγκαίο.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...