Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού υγείας στην Κρήτη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΕΠ Κρήτης για τη διήμερη επίσκεψη του υπουργού υγείας στην Κρήτη

Η διήμερη επίσκεψη του υπουργού υγείας δεν μπορεί να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των μαχόμενων υγειονομικών, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας στο νησί.

“Τα συγχαρητήρια και τα παλαμάκια” του υπουργού και της κυβέρνησης αποτελούν εμπαιγμό για τους εργαζόμενους υγειονομικούς, όταν παραμένουν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και υλικά σε όλες τις δομές υγείας του νησιού.

Όταν επεκτάθηκαν εν μέσω πανδημίας και διατηρούνται οι ελαστικές μορφές εργασίας και αυξήθηκαν οι μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ τμημάτων και δομών, προκειμένου να «μπαλωθεί προσωρινά» ένα μέρος των χιλιάδων κενών. Όταν δεν φροντίζει να τους προφυλάξει με επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και αρνείται να εντάξει στα ΒΑΕ όλους όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

Υποκρισία μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η “προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ανθρώπινη ζωή” όταν τα λεγόμενα “υγειονομικά πρωτόκολλα” έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operator, των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Όταν τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ είναι ελάχιστα, υποστελεχωμένα και δεν επαρκούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις λαϊκές ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας 24ωρης λειτουργίας, πόσο μάλλον σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Μάλιστα ο υπουργός προκλητικά αναφέρθηκε σε μόλις 2500 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων εργαζομένων την στιγμή μάλιστα που εργάζονται στις δημόσιες μονάδες υγείας πάνω από 16000 συμβασιούχοι. Αντίστοιχα έταξε αύξηση των κλινών ΜΕΘ στην Κρήτη κατά 25 ως το τέλος του 2020 (για να προστεθούν στις λίγες δεκάδες που υπάρχουν σήμερα) για ένα νησί 680.000 κατοίκων χωρίς την τουριστική κίνηση.

Την “καλή εικόνα” της Κρήτης, της χώρας μας συνολικά “τη χαλάει” η ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, μοιράζει καθρεφτάκια για «θωράκιση» του ΕΣΥ, όταν οι αναμονές για ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων είναι πολύμηνες, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών.

Όταν ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας του κεφαλαίου στον τομέα της υγείας μέσα από τις λεγόμενες “χορηγίες”, αντί να εξασφαλίζει επαρκή κρατική χρηματοδότησή του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ παρά τους λεονταρισμούς τους, “ιδρώνει” για να  εξασφαλίσει “ρευστότητα” και να διατηρήσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την ίδια στιγμή υπονομεύει τις λαϊκές ανάγκες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, προστασία του εισοδήματος και της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Ως εδώ! Να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση! Με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα για να ανοίξουμε νέο δρόμο στη ζωή μας, για το δίκιο μας!

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...