Ο Εορτασμός του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ενορίας Κάτω Ασιτών Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Petite Perle 300×250

ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΝΩΣΟΥ Κ.Κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και εφέτος η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 6 Αυγούστου στον φερώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Κάτω Ασίτες.Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Νικάκη ο οποίος κήρυξε και τον θείο λογο.

Την κυριώνυμο ημέρα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε χοροσταντούντος και ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ.κ. Προδρόμου πλαισιούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Φραγκάκη προϊστάμενο του μητροπολιτικού ναού Αγιου Γεωργίου Μοιρών ,τον εφημέριο της Ενορίας και τον ιεροδιάκονο π.Γεώργιο.

Συμπροσευχήθηκαν ο Πανσ/τατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης, ο π.Κωνσταντίνος Μυτάκης εφημέριος Ανω Ασιτών και ο π.Νικόλαος Παπαδάκης εφημέριος Πετροκεφάλου. Προ της απολύσεως προχείρισε σε αναγνώστες, τον λαμπαδάριο της Ενορίας μας Ζαχαρία Τζαβλάκη ,τον υιόν του Ιωάννη Τζαβλάκη και τον Νικόλαο Παπαδάκη

Στην συνέχεια με Ευλογία και σεπτή εντολή Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορία των Κάτω Ασιτών. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αγάπη και την κατανόηση που πρέπει να έχουν οι ιερείς προς το ποίμνιό τους αλλά και στην ανάγκη για μεγαλύτερη εγρήγορση και εργασία προς τον πονεμένο άνθρωπο, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κον.Γεώργιο Καραντινό ,τον αντιπρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Γεώργιο Χατζάκη και το Μέλος του Δ.Σ. του Π.Π.Κ. Δήμητρα Χαροκόπου.Από την πλευρά του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε για την τιμή, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ευχαρίστησε δεόντως τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για τη μεγάλη του αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, και για την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία που είναι Αυτός που του δίνει τον Σταυρό.

Ακολούθησαν ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη κον Λάμπρο Βαμβακά ,τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κον Γεώργιο Καραντινό ,τον πρόεδρο της αναπτυξιακής. Επιχειρησης Ρούβα κον Εμμανουήλ Κουτεντάκη για την στήριξη και την βοήθεια τους όλα αυτά τα χρονια.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο , τα οποία τα μέλη του δώρισαν τον επιστήθιο Σταυρό ,το Δ.Σ. και τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας ,τον μακαριστό πατέρα του π.Εμμανουήλ και την πρεσβυτέρα μητέρα του Ευγενία , την σύζυγο του Ειρήνη την Κόρη του Ευγενία και όλους όσους βοηθούν στο έργο της Ενορίας. Ως ενδειξη αγάπης και σεβασμού στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου η Ενορία του δώρησε ένα Σταυρό Ευλογίας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Μεταμορφώσεως πέριξ του ιερού ναού ενώ προ της απολύσεως και συμφώνως με το εκκλησιαστικό έθος ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου, οι οποίοι και διαμοιράστηκαν στο εκκλησίασμα.

Στο τέλος έγινε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ.κ. Προδρόμου .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ