Οι μαθητές της Στ1 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου καθάρισαν τις παραλίες του κόλπου Δερματά

Petite Perle 300×250

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας του Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου τα παιδιά της Στ1 Τάξης του 4ου Δημοτικού Ηρακλείου μαζί με την δασκάλα τους κ. Σταυρακάκη Δέσποινα, την Διευθύντρια  κ. Μαρκογιαννάκη Σοφία και τις κ. Κερούλη Καλλιόπη και Καραπάνου Αυγή,καθάρισαν τις παραλίες του κόλπου Δερματά, πέριξ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Τα παιδιά κρατώντας τα πόστερ που είχαν ζωγραφίσει στην τάξη, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας και ιδιαίτερα για την  καταστροφική επίπτωση του όγκου των σκουπιδιών στα θαλάσσια οικοσυστήματα των ακτών μας.

Με φανερή έκπληξη και  αποστροφή για το θέαμα που αντίκρισαν σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του αστικού περιβάλλοντος της παραλιακής ζώνης του Ηρακλείου, μάζεψαν με ιδιαίτερο ζήλο όσα απορρίμματα μπόρεσαν και ευχήθηκαν να ευαισθητοποιήσουν με την μικρή συνεισφορά τους την τοπική κοινωνία και τον Δήμο της περιοχής μας.  Ας κάνουμε όλοι αυτό που έκαναν σήμερα τα παιδιά μας και μην αφήνουμε τα δικά μας σκουπίδια στις παραλίες. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας κρατάνε το μέλλον του πλανήτη στα χέρια τους!

φωτογραφία αρχείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ