Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλε η Οργάνωση Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης

Τελευταία Ενημέρωση:

 Η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, απέστειλε αίτημα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αναφέροντας:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ο αγροτικός κόσμος ο οποίος πλήττεται ανεπανόρθωτα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να στηριχθεί για την παραγωγή προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια τροφίμων στη χώρα. Υποβάλλουμε τα ακόλουθα αιτήματα προς το Υπουργείο.

1)Αναμπέλωση και ενεργοποίηση της μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης

2)Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών 2019 (Φάκελος Αυγουλά)

3) Λόγω των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων δεν έγινε καρποδεσία σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Ζητάμε την κατεξαίρεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στις ελαιοκαλλιέργειες και τα αμπέλια.

4)Παράταση του ΟΣΔΕ χωρίς ποινή για να μπορέσουν οι παραγωγοί να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να χαθεί η επιδότηση τους.

5)Θέμα χρεών των αγροτών να γίνει διαγραφή όλων των τόκων και να γίνει ρύθμιση για 20 χρόνια για όλους άτοκα.

6)Απόσταξη κρίσης να ενεργοποιηθεί ο νόμος ώστε τα αποθέματα των κρασιών να διατεθούν σε τιμή κόστους για την παραγωγή οινοπνεύματος για τις ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

7)Δασικοί χάρτες να υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα.

8)Να εγκριθούν και να περάσουν όλοι οι επιλαχόντες από τα εκκρεμή σχέδια βελτίωσης

Με εκτίμηση

Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Ιερωνυμάκης Πρίαμος

Γενικός Γραμματέας

Γαβαλάς Γεώργιος

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...