Περιστατικά κακοποίησης παιδιών με αναπηρία στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Αύξηση παρουσιάζουν στην Κρήτη τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμων Ελπίδα Σπανουδάκη, με αφορμή το περιστατικό με το 8χρονο κορίτσι στην Ρόδο, που έχει σοκάρει ολόκληρη τη χώρα. 

«Υπάρχει μια αύξηση γενικά στην Ελλάδα όχι μόνο στην Κρήτη, υπάρχει όμως και στο νησί. Δεν είναι όπως ήταν παλιότερα, που δύσκολα μιλούσε μια μητέρα, δύσκολα θα απευθυνόταν σε έναν ειδικό και θα έλεγε την αλήθεια. Τώρα ποια νομίζω ότι και οι γονείς και άμεσα το παιδί από μόνο του με κάποιο είδος βοήθειας, φέρει στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά. Βέβαια πολύ λίγα από αυτά ή ίσως ένα μέρος από αυτά φτάνουν στη Δικαιοσύνη ή άμεσα απομακρύνονται τα παιδιά από το χώρο που βρίσκεται ο θύτης» τόνισε η κα. Σπανουδάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει αύξηση της βίας όχι μόνο σε παιδιά αλλά και στις γυναίκες πολύ έντονα. Μάλιστα, πρόσθεσε η κα. Σπανουδάκη, ότι τα τελευταία χρόνια κακοποιούνται ηλικιωμένοι, και άτομα με ειδικές ανάγκες πολλές φορές και μικρά παιδιά! «Οι βίαιες συμπεριφορές είναι δυστυχώς προς όλες τις ηλικίες».

Κλείνοντας, η κα. Σπανουδάκη ανέφερε πως βλέπουμε μια αύξηση των γυναικοκτονίων τα δύο τελευταία χρόνια. «Ο θύτης είναι στον ίδιο χώρο με το θύμα, τα άτομα που επιβάλλονται με τη βία θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Όπως στα Γλυκά Νερά, ήταν ένας άνθρωπος που απομάκρυνε σιγά – σιγά την σύζυγο του. Όλα τα περιστατικά είναι με βάση το χαρακτήρα του θύτη. Αυτός θέλει να επιβάλλεται άρα θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Όλα τα περιστατικά, είχαν εμφανίσει και πριν την πανδημία, βίαιες συμπεριφορές ή βρισκόταν σε υψηλό κίνδυνο».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ