ΛΑΣΥ: Απάντηση στον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα για τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Petite Perle 300×250

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαλεβιζίου στον Δήμαρχο Μενέλαο Mποκέα σχετικά με το δημοσίευμα του για τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. 

"Ένας χρόνος έχει περάσει σχεδόν από τις φονικές πλημμύρες στις περιοχές Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο, που οδήγησαν στον άδικο χαμό δύο συνανθρώπων μας και την καταστροφή υποδομών και περιουσιών για τους κατοίκους της περιοχής. 

Ένα χρόνο μετά και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαλεβιζίου για τα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης, την αποκατάσταση των πληγέντων και τη δημιουργία υποδομών πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, ο δήμαρχος ήρθε να μας πει ότι το μεγαλειώδες έργο του είναι "η κατάθεση μελέτης και υποβολή εκτίμησης για τη δημιουργία φραγμάτων ανάσχεσης" ! 

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και εγκληματικό η Δημοτική Αρχή να μιλάει ακόμα για μελέτες και υποσχέσεις. Αν το φράγμα ήταν 5-Άστερο ξενοδοχείο θα είχε κτιστεί στην περιοχή σε 5 μήνες!

Ο Βόλος από χθές  μετρά καταστροφικές πλημμύρες, η Αττική σήμερα στην ίδια κατάσταση. Αύριο τα φαινόμενα αυτά θα χτυπήσουν πάλι τη δική μας πόρτα. 

Καλούμε λοιπόν τον κύριο Μποκέα και την παράταξη του σε μια τέτοια περίπτωση να πάνε οι ίδιοι στην παραλία της Αγίας Πελαγίας και να ανασχέσουν τα νερά με τους φακέλους…. "μελέτης και εκτίμησης".

Είναι εξίσου απαράδεκτο, οτι ακόμα και αυτές οι πενιχρές αποζημιώσεις που ορίστηκαν στους πληγέντες δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στο σύνολο τους. Τη στιγμή μάλιστα που και φέτος υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι κάτοικοι να βιώσουν τις ίδιες καταστάσεις όπως και πέρυσι.

Ενώ, τα μόνα άμεσα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή – από χρήματα που προορίζονταν για την κάλυψη των αναγκών στην περιοχή της Αμμουδάρας – η πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου και οι επεμβάσεις στο κανάλι, που ακόμη συνεχίζει να αποτελεί εστία μόλυνσης, έγιναν για το θεαθήναι. 

Έργα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συμψηφιστούν με τη ψυχική και σωματική φθορά που έχουν υποστεί, τις αμέτρητες εργατοώρες προσωπικής δουλειάς για την αποκατάσταση της περιοχής, τη δυσανάλογη αποζημίωση τους σε σχέση με το κόστος αποκατάστασης κλπ. τον φόβο να ζήσουν ξανά τα ίδια.

Ας σταματήσει λοιπόν ο Δήμαρχος τις ειρωνίες περί "ρεαλιστικής" λύσης και ας αρκεστεί στην γνωστή καραμέλα "δεν έχουμε λεφτά". Αν αυτός και η παράταξη του θεωρεί "ρεαλιστικό" το 2023 (με την επιστημη και την τεχνολογία να καλπάζει), να χάνονται άνθρωποι από τα καιρικά φαινόμενα και εμείς να περιμένουμε να ανοίξει κανένα ΕΣΠΑ σε καμία τετραετία για να φτιάξουμε ένα φράγμα, τότε προτιμούμε να είμαστε "ουτοπικοί". 

Να ξέρει όμως ότι το Δημοτικό συμβούλιο έχει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί μέχρι να εγκριθούν οι "μελέτες" και θα μας βρει απεναντί του, μαζί με τους κατοίκους για την άμεση υλοποίηση των αυτονόητων. 

Σαλούστρος Δημόκριτος 

Υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου 

Χουστουλάκης Μιχάλης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος". 

Λαϊκή Συσπείρωση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ