Κλιμάκιο της ΛΑ.ΣΥ Μαλεβιζίου στην Αγία Πελαγία

Petite Perle 300×250

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαλεβιζίου με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Μαλεβιζίου Σαλούστρο Δημόκριτο και τον Χουστουλάκη Μιχάλη υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγία Πελαγία.

Στις συζητήσεις με τους δημότες αναδείχτηκαν τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το χωροταξικό, την οδοποιία, τους δημόσιους χώρους αναψυχής και άθλησης, την καθαριότητα κ.α. ότι δηλαδή αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Όμως, -όπως ήταν αναμενόμενο και όχι άδικα- τις συζητήσεις ακόμα μονοπωλούν οι φονικές πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο άνθρωποι και να καταστραφούν περιουσίες. Από τη μια οι πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες και από την άλλη η απραξία της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τα αντιπλημμυρικά έργα συνεχίζουν να κρατούν τους κατοίκους σε μια διαρκή επαγρύπνηση και ανησυχία.

Επιπλέον, είναι εξοργισμένοι, καθώς σε πολλούς από τους πληγέντες δεν έχουν καταβληθεί πλήρως έστω και οι ελάχιστες αυτές αποζημιώσεις που ορίστηκαν. Αποζημιώσεις που σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ζημιές που έπαθαν, στον προσωπικό χρόνο που ξόδεψαν, στη ψυχική φθορά που υπέστησαν.

Για άλλη μια φορά από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκαν οι ευθύνες που διαχρονικά έχουν οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν σε ποιες περιοχές τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ζωτικής σημασίας και που είναι παντελής η απουσία τους.

Το ότι δεν σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται έργα πολιτικής προστασίας, όπως αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικής θωράκισης, ενώ υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα και εργαλεία, συμβαίνει γιατί η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας δεν αποτελεί για αυτούς προτεραιότητα. Αντίθετα, όπου οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρειάζονται «υποστήριξη» η Δημοτική Αρχή τρέχει πρώτη και καλύτερη.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι  Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο μόνος συνδυασμός που δεν έχει εξαρτήσεις από το κεφάλαιο, που ο Μαλεβιζιώτικος λαός μπορεί να εμπιστευτεί, να κάνει το βήμα και να ενισχύσει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στέλνοντας διπλό μήνυμα. Ότι δεν ανέχεται την κοροϊδία και ότι συμβάλλει στο να διαμορφωθούν οι  προϋποθέσεις για διεκδικήσεις με στόχο την ικανοποίηση των δικών του αναγκών.

Λαϊκή Συσπείρωση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ