Λαϊκή Συσπείρωση: Σύσκεψη κατοίκων και καταστηματαρχών για την ανάπλαση της Ελ.Βενιζελου

Petite Perle 300×250

'Έπειτα από κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, πραγματοποιήθηκε στο Τσαλικάκι σύσκεψη-συζήτηση με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, την οποία η Δημοτική Αρχή παρουσιάζει ως το εμβληματικότερο έργο που θα γίνει στο Δήμο Μαλεβιζίου. Αναμφισβήτητα είναι ένα έργο το οποίο έχουν ανάγκη τόσο οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες αλλά και όλοι όσοι χρειάζεται να τη διασχίσουν συχνά – πυκνά για να επισκεφτούν την ενδοχώρα του Μαλεβιζίου.

Ωστόσο, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η τελική μελέτη διαπίστωσαν ότι ο δρόμος, όπως σχεδιάζεται να κατασκευαστεί, βρίσκεται πολύ μακριά από τη λογική και τις ανάγκες του Μαλεβιζιώτικου λαού. Ίδια ήταν και η διαπίστωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία έχει τοποθετηθεί πολλές φορές σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταφέροντας παράλληλα την αγωνία και τους προβληματισμούς των κατοίκων.

Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται μια λωρίδα ανά ρεύμα 3,3μ, πεζοδρόμιο 2μ και ποδηλατόδρομος 1,2μ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή αφενός λόγω της συνεχόμενης ανάπτυξης της και αφετέρου λόγω της αυξημένης κίνησης που θα έρθει να προστεθεί με την ανακατασκευή του ΒΟΑΚ. Τα διόδια και το γεγονός ότι ο ΒΟΑΚ θα σταματήσει να εξυπηρετεί τη σύνδεση Γαζίου – Ηρακλείου θα μεταφέρουν την κίνηση σε Ελ. Βενιζέλου και Αμμουδάρα.

Όλες αυτές τις παρατηρήσεις και άλλες πολλές όπως το που θα σταματούν πυροσβεστική και ασθενοφόρα, πως θα γίνεται ο εφοδιασμός καταστημάτων κλπ., η Δημοτική Αρχή δεν τις έλαβε ποτέ υπόψη της και έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια καταστηματάρχες και κατοίκους, φορείς και επιτροπές.

Βέβαια, αυτός ο σχεδιασμός δεν είναι τυχαίος. Για να μπορέσει η Δημοτική Αρχή να λάβει την κύρια χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης ακύρωσε την προηγούμενη μελέτη και χαρακτήρισε τον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας! Αντί δηλαδή να δώσει μάχη για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές, τις θυσίασε παίρνοντας ότι πρόγραμμα κυκλοφορούσε στην «πιάτσα» για να κοκορεύεται ότι έκανε ένα εμβληματικό έργο στην περιοχή.

Τώρα, αν αυτό θα είναι η αιτία να κλείσουν καταστήματα, να υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο, να μην μπορεί να προσεγγίσει ένα πυροσβεστικό ή ακόμα χειρότερα να καθυστερούν έργα όπως ο κόμβος Τζωράκη με αποτέλεσμα να μετράμε νέα τροχαία και ανθρώπινες ζωές για τη Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να έχει σημασία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως υπογράμμισε και στη σύσκεψη καλεί τον Μαλεβιζιώτικο λαό να μην παραιτείται και να μην διαπραγματεύεται την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Διεκδικούμε σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο όχι μόνο για τα κεντρικά σημεία του αστικού ιστού, αλλά για όλες τις περιοχές του δήμου, τις γειτονιές και τα χωριά. Καλούμε σε συμπόρευση και με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων σε Δήμους και Περιφέρειες στις 8 του Οκτώβρη, αλλά και στους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Λαϊκή Συσπείρωση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ