Η ΛΑΣΥ Μαλεβιζίου για την Καθαριότητα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημόκριτος Σαλούστρος βρέθηκε χαράματα στο αμαξοστάσιο

Petite Perle 300×250

Περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μαλεβιζίου Σαλούστρο Δημόκριτο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Χουστουλάκη, βρέθηκε τα χαράματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου.

Γνωρίζαμε ότι υπήρχε εντατικοποίηση της εργασίας από τη σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας, γνωρίζαμε ότι υπάρχει απαρχαιωμένος στόλος απορριμματοφόρων, μηχανημάτων και εγκαταστάσεων αλλά αυτό που αντικρίσαμε σήμερα πλησιάζει επικίνδυνα τα όρια ανάγκης εισαγγελικής παρέμβασης.

Δεν υπάρχει καν διαδικασία πλυσίματος των οχημάτων (με ειδικά καθαριστικά όπως προβλέπεται) μετά το πέρας των ημερήσιων διαδρομών με αποτέλεσμα να μετατρέπονται τα οχήματα σε υγειονομικές βόμβες. Εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι αρνούνται μέχρι και τα μηχανουργεία να τα εντάξουν για συντήρηση/επισκευή για υγειονομικούς λόγους.

Τα μηχανήματα του στόλου είναι επικίνδυνα απο την έλλειψη συντήρησης και επισκευής. Από θαύμα δεν μετράμε ακόμη θύματα. Το ότι μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι στάθηκαν τυχεροί δεν αποτελεί άλλοθι για την αποδοχή μιας "πραγματικότητας" που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων συνανθρώπων μας.

Οι εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου απέχουν έτη φωτός από τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι το χειμώνα πλημμύριζαν τα λύματα του βιολογικού με αποτέλεσμα φτάνουν μέχρι το χώρο των εγκαταστάσεων! Αναγκάστηκαν να φτιάξουν αυτοσχέδιο ανάχωμα για να μην συνυπάρχουν με τα λύματα!

Το ίδιο προσωπικό που εξυπηρετεί την καθαριότητα ολόκληρου του δήμου το χειμώνα, την εξυπηρετεί και το καλοκαίρι που πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες λόγω των τουριστικών περιοχών του δήμου μας. Η εντατικοποίηση αυτή έχει φέρει τους εργαζόμενους στα όρια τους καθώς έχουν υπάρξει και περιπτώσεις συνεχόμενης εργασίας έως και 11 ημερών. Την ίδια στιγμή, με πρόφαση την κάλυψη των αναγκών, αντί να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό και να σταθεροποιηθούν οι βάρδιες εργασίας, ο δήμος συνεργάζεται με εργολάβο που αναλαμβάνει χρέη καθαρισμού ανοίγοντας την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο σύνολο της, όπως επιδιώχθηκε και παλιότερα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Πρωτεργάτης στην υλοποίηση όλων των αντιδραστικών αντεργατικών νόμων, ο δήμος αξιοποιεί όλο το νομικό οπλοστάσιο που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Πρώτα το 24/7 με πρόσχημα την αδυναμία πληρωμής των υπερωριών και τώρα με την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν και την 6η ημέρα χωρίς καμία προσαύξηση με 36€ μεροκάματο την 6η ημέρα.

Ακόμα και τα γάλατα/ΜΑΠ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, δεν τα έχουν λάβει στο σύνολο τους για τα έτη 21-22-23 και ας καυχιέται τηλεοπτικά ο δήμαρχος ότι έχουν δοθεί.

Οι εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των δημοτικών αρχών του Μαλεβιζίου για την κατάσταση στην καθαριότητα δεν μπορούν να αναφέρονται απλά σαν γεγονός. Αποσκοπούν στην απαξίωση και υπολειτουργία της υπηρεσίας για να αποτελέσει άλλοθι και να υλοποιήσουν τον διακαή πόθο τους για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Οι δημότες του Μαλεβιζίου και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα κιολας πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, την άμεση συντήρηση του στόλου ώστε να συμμορφώνεται τουλάχιστον με τη νομοθεσία και την άμεση καταβολή των οφειλών του δήμου προς τους εργαζόμενους της καθαριότητας.

Καλούμε ειδικά τον κύριο Πιτσικάκη και την παράταξη του να μας απαντήσουν αν σκοπεύουν να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα καθώς καμία αναφορά δεν υπάρχει στο πρόγραμμα τους για το πώς θα γίνεται η σύνδεση καθαριότητας-ανακύκλωσης όπως "οραματίζεται".

Είναι γελεσμένη η παράταξη του κυρίου Μποκέα αλλά και η παράταξη του κ. Πιτσικάκη αν νομίζουν ότι η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί. Καθαριότητα θα υπάρχει ως δημοτική υπηρεσία, ασφαλής για τους εργαζόμενους και επαρκής για τους δημότες.

Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ